Neodprataná pokosená tráva

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
boris cernai 25. augusta 2016

Dobrý deň,
minulý týždeň, v piatok 19.8., pokosilo mesto (nepoznám dodávateľskú firmu) trávniky za činžiakmi na G. Bethlena. Neodpratali však vôbec po sebe pokosenú trávu. Cez víkend pršalo, teraz to hnije jednak na trávnikoch a tiež aj na chodníkoch. Je to tam prilepené a keď je ráno mokro, lepí sa to na topánky a šmýkajú sa chodníky. Chápem, že nie sú peniaze na častejšie kosenie, ale keď už to robí tá firma iba trikrát za sezónu, bolo by fajn, keby to spravili poriadne. Existujú malotraktorové kosačky, ktoré dokonca používajú v Zámkoch, stačí na ne namontovať zberný kôš a pokosenú trávu zobrať preč. Cez víkend to z časti odpratali (metlou a špachtlou) susedove dcéry, ak chcete, zistím vám kontakt,aby ste im mohli kúpiť čokoládu, keď robia prácu, za ktorú mesto platí profesionálnu firmu

26. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ďakujeme za podnet. Kosenie na území mesta vykonáva príspevková organizácia Novovital. Kosí sa v intervaloch, ktoré sú pravidelne týždenne zverejňované na stránke www.novovital.sk podľa lokalít, kde bude prebiehať kosenie. Po kosení malotraktormi sa dokosievajú ešte plochy ručne a dočisťujú chodníky. V tomto prípade bola lokalitá dočistená v pondelok.

Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta

26. august 2016

aneta

lokalita nebola docistena...a este stale nie je!!! je piatok...dokonca nie len tam, ale takmer v celom meste...
26. august 2016

boris cernai

Dobrý deň,
Skontroloval som chodníky dnes podvečer a sú už odpratané. Ďakujem, upratali ich však až dnes a nie ako tvrdili, že v pondelok (ja som to fotil v utorok večer). A ako som vravel aj keď sme spolu telefonovali, pán Kijaček, dúfam, že v budúcnosti to spravia na prvýkrát poriadne a nie až po uverejnení na internete.
27. august 2016

boris cernai

Dobrý deň, včera som písal, že je to v poriadku, ale tak sa to zdalo iba z diaľky, z okna. Prikladám obrázky, ako to tí lenivci len zoškrabali lopatou z chodníka a prekotili na trávnik. Takto je to podľa Vás vyriešené? Za toto platíme my dane a za toto platí mesto novovitalu? Fakt to tí ľudia nie sú schopní spraviť poriadne? Alebo aj na Mestskom úrade sedia samí ignoranti, ktorí popodpisujú prevzatie prác bez kontroly? Načo tam potom ste, prosím Vás? Keby som sem vypustil kozy z Doliny poníkov, tak je to krajšie! Hlavne, že faktúry sú vystavené a bez kontroly aj zaplatené a my si môžeme ďalej žiť v komposte.
PS: rovnako to vyzerá na Bitúnkovej a aj popri CK-čku.
04. september 2016

boris cernai

Dobrý deň,
Včera sme boli v meste a keďže ste sa doteraz neozvali, čo s tým aktuálne robíte, posielam ešte obrázky z malého námestia pri Františkánskom kostole. Pri soche Cyrila a Metoda to vyzerá fakt reprezentatívne. Je to takto v poriadku? Alebo ste stíchli a necháme problém vyhniť – v tomto prípade doslovne?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania