Námestie františkánov-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

V riešení
meno
Peter Szaló 06. marca 2019

Dobrý deň! Žiadam touto cestou o riešenie situácie neustále sa opakujúceho výskytu odpadkov na celom nádvorí Námestia Františkánov. Situácia je už neúnosná a vyžaduje neodkladné riešenie. Zdrojom problémov sú: nedostatok odpadkových nádob, nádoby sú výrazne častejšie prehrabávané bezdomovcami (inde v meste už nemajú asi prístup - nové nádoby nevedia vyrámovať), nádoby sú poškodené (zamestnanci Brantner poškodili pri vykládke nádobu no výmenu neriešia ani keď ju zavinili), nádoby nie sú chránené oplotením proti vetru, nádoby sa nedajú rovno postaviť lebo sa prepadáva terén pod nimi (posledné 2 týždne sme mali 2 zo 4 plných nádob prevrátené a vysypané). Počas celého roka bojujeme s odpadom a premnoženými potkanmi, investujeme do toho vlastné prostriedky. Treba riešenie jednoznačne. Ďakujem!

15. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Dvorná časť Cisárska bašta – Bernolákovo nám. – Petőfiho ul. boli dočisťované pracovníkmi na aktivačných prácach.
Mesto Nové Zámky má v pláne osadiť kryty na 1100 l kontajnery na komunálny odpad aj v tejto lokalite. Keďže uvedený pozemok, na ktorom sa nachádzajú kontajnery, nie je vo vlastníctve Mesta Nové Zámky, Odbor komunálnych služieb MsÚ v Nových Zámkoch požiadal listom Rehoľu menších bratov – Františkánov o súhlas na vybetónovanie plochy z dôvodu osadenia takýchto krytov.
Taktiež bola odborom komunálnych služieb požiadaná firma, ktorá zabezpečuje deratizáciu hlodavcov na území mesta Nové Zámky o uskutočnenie deratizácie v predmetnej lokalite.


S pozdravom

Odbor komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.