Novomestská-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Nové Zámky

Vyriešený
meno
Niko 10. marca 2019

Dobry den mala by som otazocku, mozme si v okoli nasho cinziaky vysadit stromy? Za posledne roky sa dost stronov pod nasimy oknami vypililo a nenahrasili sa novymi. Tie stromy velmi chybaju, robie v leto tien, sukromie medzi cinziakmi, chrania pred hlukom a smogom od hlavnej cesty a najma tu hniezdi zakonom chraneny stahovavy holub hrivnak. Prave na tych starych vysokych stromoch hniezdia a vychovavaju mladata, tiez su ty chranene sykorky belasa, sykorka velka, datle a sem tam sa tu objavi aj vecericka. Ja viem ze nie sme v lese ale kus takejto krasnej zelene na sidlisku je super a bola by som nerada aby o 10 rokov zanikla. Preto chcem poprosit mesto aby nam sem vysadili nove stromy aby po case nahradili i tie starektore same uhynu ale sa zlomia. ide o cinziak Novomestska5/7 pred a za nim

10. marec 2019

Silvia Gremenová

Suhlasim. Stromov nikdy nieje dost,
13. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Mesto pravidelne vysádza stromy a dreviny na celom území mesta. Tiež víta všetky snahy obyvateľov o výsadbu stromov a drevín. Pokiaľ máte záujem zasadiť stromy vo vlastnej réžii, prosím skontaktujte sa priamo s pracovníkmi Odboru komunálnych vecí- Referátu životného prostredia tel. 035/ 6921 736, ktorí Vám poradia aké druhy by boli pre danú lokalitu najvhodnejšie. Rovnako preposielam odboru Váš podnet ohľadne potreby výsadby nových stromov.

S pozdravom

Peter Kijaček
sekretariát primátora mesta
Mestský úrad Nové Zámky
15. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Vážená pani Niki X, ďakujeme za Váš príspevok.
Príslušný zamestnanec odboru komunálnych služieb – referátu životného prostredia preskúmal Váš podnet, v ktorej žiadate ako obyvateľka bytového domu na ul. Novomestská 5/7 o výsadbu nových stromov.
Na základe miestnej ohliadky Vám dávame na vedomie, že mesto Nové Zámky v mesiacoch apríl – máj 2019 plánuje výsadbu vzrastlých drevín na dotknutom pozemku.


S pozdravom

Odbor komunálnych služieb
16. apríl 2019

Niko

Dakujem za rychle jednanie, jamy su uz pred cinziskom vykopane👍😀 dufam ze aj za cinziakom budete pokracovat s vysadbou cize medzi Novomestskou 1/3 a 5/7 . Tak dom to mydlela aj v mojom podnete. Vdaka
07. jún 2019

Niko

Dobrý deň
Prosím budete pokračovať vo výsadbe stromov ( aj za činžiakom a po jeho bokoch)? Alebo tých pár pred činžiakom bolo všetko?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania