Svätoplukova-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený

Svätoplukova 1,5,3. Novy biokontajner sa zaplnil za 4 dni (št-ned). Vývoz ma byt az za 4 dni (št). Žiadam preto pridat este jeden. Potom dam zrusit stary velky biokontajner na fotke vzadu.

09. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Marušic, ďakujeme za upozornenie, budem informovať OŽP, avšak, bohužiaľ, viacero kolegov máme COVID PN, tak vás prosím o trpezlivosť.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
09. marec 2021

Vladislav Marušic

Aj Za hradbami 21 je bio plne už v utorok a odvoz je vo štvrtok, žiadam pridať kontajner.
11. marec 2021

Lydia

Myslím, že by bolo rozumnejšie nechať veľký kontajner /1100 na Svatoplukovej, ktorý sa vždy zaplnil. Dva male určite nebudú stačit pre 144 bytov na týždeň. L. Radova
11. marec 2021

Lydia

Mimochodom dnes 11.3. vyprázdnili len malý kontajner na bio a veľký ostal plný a na zemi zapácha preteceny obsah kontajnera.
11. marec 2021

Vladislav Marušic

Nevyviezli ho asi pre pretazenie a nezdvihlo ho auto. Tak je to aj na ul 1.maja. Preto ich dam zrusit, ja som ich vybavil a musim ich cistit od nevhodneho odpadu a je to casto. Primarne je urceny na bio zo zahrad, pre kuchynske bio su lepsie male a tie su aj predpisane. Mozu sa pridat aj 3. Na inych ul.su prazdne tak niekto moze aj tam nosit po ceste, napr.pri trhovisku, pri schodoch pod anfikom...
14. marec 2021

Vladislav Marušic

Na Topoľovej ul. v Kučáku su dva biokontajnery, v sobotu jeden uplne prazdny a v druhom 10 cm odpadu. Určite tam bude stačit jeden a druhy môžete dat na Svätoplukovu.
14. marec 2021

Vladislav Marušic

Na Severe za poštou plne bio už v sobotu, vyvoz vo štvrtok, treba doplnit jeden.
22. marec 2021

Vladislav Marušic

Sever za poštou. Takto to dopadne keď budu nove biokontajnery plne, ked nepridate dalsie. Ludia co to donesu a najdu plny kont. tak to daju vselikam.
06. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Systém zberu kuchynského odpadu tento rok je nastavený tak, že všetci zbierajú do 240 l nádob. V priebehu roka sa bude sledovať a vyhodnocovať. Budúci rok určite dôjde k zmene systému, keďže rodinné domy budú mať zavedený zber od domu k domu. Na sídliskách budú nádoby na každom stanovisku, resp. podľa potreby niekde aj viac nádob. Tento rok je neštandardný, pretože veľa ľudí je doma a tvorí sa veľa bioodpadu v domácnosti. O pol roka môže byť situácia iná. Preto správne nastavenie počtu nádob sa bude robiť postupne, ale až budúci rok. Veľké 1100 l kontajnery boli prioritne určené na odpad zo zelene, nie na kuchynský odpad, preto sa stiahli. Ľudia do nich dávali kuchynský odpad, ktorý nesmie ísť do kompostárne bez hygienizačnej jednotky.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
06. apríl 2021

Miroslav Hornáček

Konkrétne tento malý smetiačik je priradený trom 12-poschodovým bytovkám!
Ušetrím Vám prácu čas aj peniaze. Každý kto chodí okolo týchto smetiakov už dávno vysledoval a aj vyhodnotil, že sú nedostatočné a treba pridať ďalšie.
A silne pochybujem, že o pol roka bude situácia výrazne iná (čo sa množstva odpadu týka; s vírusom dúfajme že áno).
Ako sa budú zbierať rodinné domy od budúceho roka tu nikoho nezaujíma lebo s týmto oznamom nijak nesúvisí.
11. apríl 2021

Lydia

Myslím, že problém stále pretrváva a ako je napísané vyššie miesto toho, aby sa mesto tešilo, že ľudia sú zodpovední a trieda, chcú riesenie odsunúť na koniec roka. Na Svatoplukovej 1 sú stále preplnené kontajneri Bio, papier a plasty. Mestu navrhujem situáciu preveriť a ako základ napr. koľko rodín v rodinných domoch je nastavenych na jeden BIO kontajner a koľko je na Svatoplukovej 1.
14. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Na Svätoplukovej sme doplnili nádobu, sú tam teraz dve nádoby na kuchynský odpad.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania