Svätoplukova-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený
meno
Vladislav Marušic 23. apríla 2019

V sobotu 20.4.19 (pred sviatkami) vyvážali smetiari kontajnery na papier za domom Svätoplukova 1. Sú tam dva, ktoré boli plné a pred nimi na zemi bolo asi 5 veľkých a plných krabíc. Pracovníci tie krabice odtiahli 5 m aby sa dostali k smetiakom, tie dali do auta a tie krabice na zemi zatiahli naspäť namiesto toho aby ich ručne hodili do auta. Ľudia ich neskôr dali do kontajnerov a hneď boli do polovice plné. Je toto normálne? Ak to majú takto robiť tak čo tým sledujú?

24. apríl 2019

Vladislav Marušic

Fotka je ilustračná, z iného obdobia, krabice boli v celej tej uličke.
06. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, Vašim podnetom sa budeme zaoberať.



Referent vzťahov s verejnosťou
11. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Marušic, váš podnet bol vyriešený, ospravedlňujeme sa za neskorú odpoveď. Pracovníci spoločnosti Petmas spol s.r.o., ktorí vysýpajú kontajnery, nezbierajú odpad mimo kontajnerov, to robí iná skupina pracovníkov iný deň v rámci upratovania okolo kontajnerov. Ďakujeme za porozumenie.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
12. november 2019

Vladislav Marušic

Pani Škultéty, tak treba zmeniť dohodu s Petmasom aby aj smetiarske auto bralo odpad vedľa kontajnera ak patrí do vysýpaného kontajnera, ak je vedľa iba kvôli preplnenosti kont. Lebo: 1. Ide o to, aby bola čistota na verejnom priestore čo najskôr, nie až keď prídu iní pracovníci za niekoľko dní. 2. Ak je to papier na recykláciu, môže sa znehodnotiť dažďom. Plasty zase rozfúka. Ak to už ľudia raz vytriedili, musí byť zabezpečená konečná recyklácia. 3. Ďalší pracovníci čo zbierajú vedľa kontajnerov berú všetky druhy odpadu dokopy na korbu auta. Má mesto istotu že, to vytriedia na recykláciu? Lebo zákon definuje, že ak je odpad vytriedený občanmi, už je zakázané ho zmiešavať a skládkovať. 4. Ľudí aj toto odrádza od triedenia.... Odpadmi sa zaoberám a mám to všetko odsledované.
23. apríl 2020

Vladimir

Dobrý deň pán primátor Hianik!
Už viac ako 29 rokov žijem v meste Pezinok, ktoré som si nadovšetko obľúbil. V posledných rokoch veľmi citlivo vnímam znečisťovanie našej planéty. Z tohto dôvodu aj dosť často svoje okolie upozorňujem na triedenie odpadu. Zaráža ma však skutočnosť, že častokrát sú kontajnery na Svätoplukovej ulici medzi číslami 1,3 a 5 preplnené. Týka sa to najmä kontajnerov na papier a plast.
Na jednej strane som tomu takpovediac aj rád, aspoň vidím, že ľudia žijúci v týchto bytovkách sa už ako tak naučili triediť odpad. Na druhej strane mi však vysvetlite: ako máme byť motivovaný k triedeniu odpadu, keď sa veľmi často stáva, že v pomerne krátkej dobe sú kontajnery na papier a plast preplnené?
Navrhoval by som vám častejšie zvážanie odpadu nielen z kontajnerov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania