Bratislavská-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení

Parcela "C" 4181, ktora je na LV č. 126 predstavuje záhradu domu na Bratislavskej 28. Táto parcela nebola riadne upravená už nejaký ten čas. V húšti sa zahniezdili zvieratká, o komároch v letných mesiacoch ani nehovorím. Chcela by som Vás poprosiť o pomoc. Nakoľko sa sused po upozornení ohradil, že on na to, aby dal záhradu do poriadku nemá čas ani peniaze. Sme zúfalí

01. apríl 2021

Vladislav Marušic

V dobe úbytku biodiverzity a kolapsu populacií hmyzu a inych zivocichov je to potesujuca info. Či je staznost legitímna zistíme tak, ci by sa dal riesit opak. Keď sa budem stazovať na susedov sterilny anglicky travnik, ze mi ubúda zivotne dolezita biodiverzita, vypocuje ma urad a nariadi mu urobit kvitnucu lúku?!
08. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, poslala som váš podnet na OŽP, budem vás informovať o odpovedi.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
08. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, p.č. 4181 je vedená ako záhrada. Vyzveme vlastníka na jej údržbu, ale nemáme ju ako vyžadovať ani ho v takomto prípade nemôžeme pokutovať, ak toto nie je hodnotené ako poškodzovanie poľnohospodárskej pôdy.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
09. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Výzvu pošleme, ako som uviedla vyššie, avšak by sme radi vyzdvihli prínosy divočiny v záhradách.
Hniezda vtákov sú určite prínos aj pre ochranu záhrad pred škodcami, ježkovia detto a aj mnoho iných živočíchov, ktoré sa viažu na takéto porasty. No a čo sa komárov týka, ich výskyt je viazaný skôr na stojaté vody, je teda pravdepodobné, že okolí budú určite sudy a nádoby na zachytávanie zrážok a zalievanie záhrad. Niekedy je škoda ochudobniť sa o prirodzených predátorov loviacich škodlivý hmyz.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.