Kutuzovova-cesta

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

V riešení

Žiadam o urýchlené riešenie súčasného protizákonného stavu, keď cesta podľa územného plánu a aj katastra má viesť po parcele č. 5719. Aktuálne cesta na niektorých ulsekoch je v plnej šírke vedená po súkromných pozemkoch, ktoré sú definované ako vinice.

Cesta nemá súhlas majiteľov, znemožňuje im plnohodnotne využívať vlastný majetok.

Je potrebné vyčistiť a spriechodniť cestu na mestskom pozemku, napr. aj ako pilotný projekt mlatovej cesty, keďže táto cesta je hojne využívaná turistami, bežcami aj cyklostami.

04. jún 2021

Ivan

Je to cesta na Cukrík, Odkaz si to ale prepísal...
05. jún 2021

Ivan

Pre lepšiu predstavu upravené foto s vyznačeným bodom hranice pozemkov. Napravo od bodu je súkromný pozemok, naľavo by mala byť cesta...
07. jún 2021

Vladislav Marušic

Ja davam podnet proti mlatovej ceste na uvedenom pozemku. Tá cesta nie je veľmi vyuzivana, trochu je vyuzivana tak ze staci uzky chodnik. Podla katastralnej mapy 90 % cesty je na spravnom mestskom pozemku, 10% len ludia vyslapali vedla. Staci si vyuzit svoj pozemok ako chcete a ludia pojdu vedla.
10. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Ivan, remízka plní mnoho ekologických a ekosystémových funkcií, je dôležitá z krajinnoekologického, klimatického, estetického, biodiverzitného a iných hľadísk. O jej výrub určite nebudeme žiadať.
Ak si zabezpečíte geodetické zameranie a označenie pozemku, môžeme zrealizovať vykosenie "cesty" a čiastočný orez drevín, avšak z pohľadu odd. ŽP ako neprioritný, pravdepodobne až v jesennom alebo predjarnom období, keďže v tomto období má oddelenie prioritnejšie zásahy na realizáciu údržby drevín priamo v meste, a to predovšetkým z dôvodov bezpečnosti. Najprv musíme zrealizovať tie. Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie.

Mgr. Veronika Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
10. jún 2021

Ivan

Zamerané to bolo. Odpoveď ale nič nerieši. Je len škoda, že pri komasáciách mesto bezodplatne zobralo 10 % výmery pozemkov na získanie pozemkov pod obslužnými komunikáciami, o ktoré sa ale nestará a tým sťažuje prístup do viníc. Je to dosť nešťastný pohľad mesta, neumožniť zákonom garantovaný prístup k pozemku.
10. jún 2021

Ivan

Ešte pridám, remízku nikto nežiadal likvidovať, len vyčistiť cestu na pozemku, na ktorom oficiálne má byť. A tým aj zamedziť tomu, že si ľudia svojvoľne upravujú a vytvárajú cestu na súkromných pozemkoch. Takže, pls., poprosím o riešenie podnetu, nie vypisovanie mimo tému a o inej, ďalšej parcele, na ktorej nikto nič nenamieta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.