Radničné nám. MsÚ-zápisnice komisií MsZ-chýbajúci hlasujúci

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Uzavretý

Žiadam aby komisie MsZ v zápisniciach pri hlasovaniach uvádzali aj mená hlasujúcich kto ako hlasoval. Polovica komisií to nerobí, viď. foto Komisia rozvoja. Komisie sú verejné a hlasovania nie sú tajné a obyvatelia majú právo vedieť ako ktorý poslanec či odborník hlasuje, či neodborní poslanci nehlasujú ináč ako odborníci a pod. Časť komisie tvoria volení poslanci a podľa komisií sa aj riadi volené MsZ. Volení zástupcovia musia byť kontrolovaní voličmi. Tiež treba dodržiavať lehotu zverejňovania zápisníc, nie že sa zverejnia až po zasadnutí MsZ.

14. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Podnet budeme konzultovať s prednostom, tajomníkmi a štatútom komisií. Budeme Vás informovať, prípadne zabezpečíme nápravu.

S pozdravom

Technické oddelenie
Mestský úrad Pezinok
20. jún 2023

Vladislav Marušic

Tak čo ste zistili? Už sú zverejnené ďalsie zápisnice a zase sú utajene mená pri hlasovaniach, napr za-zdrzalsa-proti: 1-5-2. Ako to má obyvatel cítat ked su tam 3 odbornici a 6 poslancov? Prítomni boli vsetci a kto sa zdrzal? Hraju tam odborné alebo politicke ci osobné hry? Sú spôsobilí rozhodovat v prospech mesta? A co ked to zapisovatel zle zapisal zistime to? A kam zle zapísal Fera? A vie Fero ze bol zle zapísany? Ako to zistí? ... Kedy rozhodnete?
21. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Marušic,

hneď po našej prvej odpovedi bol kontaktovaný prednosta a tajomník predmetnej komisie, pre poskytnutie stanoviska k uvádzaniu mien pri hlasovaní. Podľa štatútu komisie nie sú povinné uvádzať mená, ale môžu ak sa tak dohodnú členovia a predseda. Tajomník postupuje na základe stanoviska komisie.
Vzhľadom nato, že ste sa ostatného zasadnutia komisie zúčastnili, dostali ste odpoveď priamo na mieste. Keďže komisie nie sú povinné písať mená členov ako hlasovali a je to na dohode komisie s predsedom a tajomníkom, táto komisia si zvolila neuvádzanie mien pri hlasovaní.
Keďže ste boli účastný počas celého zasadnutia viete ako prebieha zápis po hlasovaní. Nie je to len na tajomníkovi ale aj na predsedovi, ktorý odobruje počty v hlasovaní.

Preto vyššie uvedené Váš podnet uzatváram.

S pozdravom

Technické oddelenie
Mestský úrad Pezinok
21. jún 2023

michi kuli

veď je také jednoduché byť transparentnou samosprávou :) je to len o ľuďoch, ak sme čestnými ľuďmi, nemáme čo skrývať.. otvorenosť je potom spontánna.. stále môžeme meniť seba i systém k lepšiemu.. len treba chcieť :) Buďme lepšími ľuďmi, tým aj šťastnejšími..
21. jún 2023

Vladislav Marušic

Komisia si nezvolila utajovanie mien. V ktorej zapisnici to uvadzaju? Utajovanie si mohol zvolit jedine predseda O. Solga a/alebo tajomnik.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania