1.mája-nedostatočný počet košov

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený

Vzdy plne sklo, tetrapak, kov, plast aj papier. sem treba pridat planovane nove kontajnery. 1 zmesovy sa moze odobrat, byvaju poloprazdne.

22. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Kontajnery na separáty sú prakticky na každom stanovišti vždy plné a obyvatelia z celého mesta si ich žiadajú. Posilníme susedné stanovišťa, napr. kontajnery na VKM a kovy
pôjdu na Mierovú 2 a na kovy na 1. mája ku garážam. Tým sa odľahčí stanovište pri Vašom stánku. Kontajnery na sklo dostaneme iba 2 ks, jeden pôjde k BD na dona Sandtnera 23 až 29 a 31 až 37, druhý na Nerudovu ulicu. Sú to miesta, kde vôbec nie sú kontajnery na sklo. Kontajnery na papier nám OZV žiadne nepridala. Kontajnery na plasty budeme mať pridané ale pôjdu v prvom rade na stanoviská, kde ich vôbec nemajú - to je 17 stanovísk. Ostatné (21 ks) budú pridané tam, kde sú veľké stojiská (niektoré vznikli zlúčením) s malým počtom kontajnerov na plasty.
Kto? MsÚ - ref. ŽP, KS a D

Mestský úrad - Referát ŽP, komunálnych služieb a dopravy.
22. marec 2019

Tomáš N.

Tu je dokaz, ze ludia z bytoviek chcu triedit, ked maju vytvorene moznosti. osveta v pezincanovi, tv pezinok, facebook a bude to este lepsie.
22. marec 2019

Vladislav Marušic

ok, neviem ci to bude stacit, na dane stojisko vozi vela aut zdaleka lebo je tam dobry pristup. Nosia aj z rod. domov napr. plasty a podnikatelia napr. sklo, plny kufor a hned je plny. Na plast dajte urcite.
26. marec 2019

Patrik Horváth

Poprosil by som samosprávu aby zvýšila počet kontajnerov aj na severe. Prijali by sme viac kontajnerov na tetrapack ale i na plasty. Je pravda, že ľudia nestlacaju PET fľaše a objem je väčšinou vzduch vo vladiach nie samotné fľaše.
22. máj 2019

Pedro DH

Asi by bolo treba porozmýšľať nad veľkokapacitnými do zeme.
05. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, posielam len pre informáciu - stále jednáme s NATUR-PACK a žiadame pridanie kontajnerov na separáty. Ďakujeme za trpezlivosť.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
27. august 2020

Odpoveď samosprávy

Do konca roka pribudne po 6 ks kontajnerov na kovy a VKM. Rozmiestnia sa tak, aby donáškové vzdialenosti sa zmenšili.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
15. október 2020

Odpoveď samosprávy

Tento rok pridala OZV po 10 ks kontajnerov na tetrapaky a kovy (z 20 na 30 ks), vďaka argumentáciám a požiadavkám zo strany mesta – situácia by sa mala zlepšiť. Pre maximálne využitie kapacity kontajnerov prosíme občanov, aby plechovky, plastové fľaše a škatule stláčali. Ďakujeme.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania