Za hradbami-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Uzavretý
meno
Karol 26. apríla 2019

Dobrý deň, chcem upozorniť na pretrvávajúci problém na ulici Za hradbami, za domovom sociálnych služeb. Pravidelne tu parkujú na chodníku auta a potom sa nedá po chodníku prejsť napr. s kočíkom, diaťa s odrážadlom. Tento chodník je chodník ku škôlke a keď idú deti zo škôlky,do škôlky mamičky na ihrisko musia chodiť po ceste. Je mi jasné, že je problém s parkovaním v celom PK, ale aspoň nech sa dobržujú zákony. Podľa zákona 8/2009 par.52 ods.2 je jssne napísané že ".... ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m."

29. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme Vám za podnet. V uvedenom úseku bude zvýšená kontrolná činnosť hliadok MsP.

V podobných prípadoch je vhodné kontaktovať mestskú políciu telefonicky na t.č.159 (prípadne PZ SR) v čase, keď ku podozreniu zo spáchania priestupku na úseku dopravy, resp. iných právnych predpisov priamo dochádza. Hliadka na mieste oznam preverí, vec zadokumentuje a bude riešiť.


ZN MsP, Mgr.Miloslav Bila
30. apríl 2019

Karol

O zvýšenej kontrolnej činnosti sa stále piše a hovorí, ale neviem kedy a kde prebieha táto činnosť.
To máme každý deň volať na 159?
A ešte poznámka: A najväčšie auta zásadne len na chodníku.
Ako som písal , nech sa pakuje, veď nie je dostatok miest, ale nech sa dodržuje zákon. Chodec je na poslednom mieste. Hlavne že auto pakuje a po mne potopa.
a jedna fotka. Skúste prejsť s kočíkom. ani bez neho :) je ťažko.
Aj napriek tomu ďakujem.
04. máj 2019

Katarina H.

Dobrý deň, máte pravdu, že s parkovaním je problém. Keď však auta zaparkujú na chodníku a nechajú predpísaný 1,5m, autá zaparkované kolmo veľmi ťažko vychádzajú. Ak však bude MsP kontrolovať parkovanie aut, tak nech kontroluje aj ihrisko za touto bytovkou, kde neustále mladiství popíjajú alkohol, rozbíjajú fľaše a rušia nočný kľud.
06. máj 2019

Sofia

Pán Karol xy rokov Vám to nevadilo? Kúsok je škôlka a všetky mamičky to zvládajú s prehľadom, prejdú po chodníku okolo auta, ani jeden kočík, ani jedna mamička, dokonca ani dieťa s odrážadlom nie je široké 1,5 metra. Ešte som nepočula, že na tejto ulici by nejaké dieťa zrazilo auto, kvôli tomu, že na chodníku je zaparkované auto, ale to, že na tom ihrisku sa deti porezali o sklo, našli striekačky, to áno. PS: zákon je jedna vec a možnosti mesta PK druhá.
06. máj 2019

Adam

Pan Karol,
dufam ze ste na seba hrdy. Keby ste aspon trochu uvazovali tak si uvedomite ze za hradbami NEEXISTUJU parkovacie miesta. Obzvlast pre nasu bytovku Za hradbami 3. Tymto ste problem absolutne nevyriesili a ludia nemaju kde parkovat. Moja tehotna manzelka bude musiet teraz parkovat o dost dalej od bytovky na ceste, kde vobec nie je bezpecne sa premavat. Nehovoriac o nakupoch a inych veciach ktore bude musiet odtial tahat. Ste obycajny sebec a vobec nerozmyslate globalne. Tu sa vzdy parkovalo jednym kolesom na chodniku lebo infrastruktura parkovania nie je vobec prisposobena na pocet obyvatelov. Este aj policia si to uvedomuje ze toto vobec nie je riesenie co robite! Namiesto toho aby ste nechali odkaz danemu cloveku co naozaj nenechal miesto na kocik, ste vyhodili vsetkych co (ako aj ja) si davaju vyslovene pozor aby kocik presiel. To vam ale asi nedoslo ze ano? A kazdy den vyvolavat? To asi fakt nemate co na praci.
05. september 2019

Fero

Pan Adam, dúfam, že ste vy hrdý na seba a že je na vás hrdá aj vaša pani manželka a vaše deti. Ospravedlnovať porušovanie zákonov tým, že musím vláčiť nákup? Nabudúce čo? Zaparkujem na strede križovatky aby som to nemal ďaleko s taškami? Ak vám nevyhovuje parkovať ďalej alebo vás to obťažuje, apelujte na mesto aby situáciu riešilo tak ako sa má, a nie že si tu bude každý ohýbať zákony podľa seba, to tu bude pekný holubník zachvíľu - tak ako to už môžeme vidieť na sídlisku sever na Novomeského napr. A MsP Pezinok si možno tak uvedomuje že takéto parkovanie je v rozpore so zákonom, ale kašle nato a toleruje protiprávne konanie s tichým súhlasom samotného náčelníka.
13. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na základe vášho podnetu vykonala hliadka MsP kontrolu parkovania motorových vozidiel na ulici Za hradbami č. 3 - 9 v Pezinku, zameranú na nerešpektovania zákona č. 8/2009 § 25 ods. 1 písm. q) /parkovanie na chodníku pre chodcov/. Podľa mestskej polície v čase kontroly nedostatky neboli zistené. Ďakujeme za pochopenie.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania