Za hradbami-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Uzavretý
meno
Adam 13. mája 2019

Dobry den pan primator Ing. arch. Hianik,
obraciam sa na Vas s problemom parkovania na nasej ulici. Ako asi viete nie je v tychto uliciach velmi kde parkovat a ludia uz roky parkuju tak, ze su jednym kolesom na chodniku. Avsak mestska policia bola nutena na podnet obcana Karola, prist a rozdat nam na auta vyzvy o parkovani na chodniku. Viem ze zakon hovori o 1,5m, ktory je potrebne nechat na chodniku a tiez ze vzhladom na uzku ulicku tam auta az takyto priestor nechat nemozu. Ten je vsak skoro vzdy dostatocny na prejdenie kocika. Ja osobne si na toto davam pozor ked tam ja parkujem. Pan Karol sa vsak nudi a nahlasuje to kazdy den.

Preto na Vas apelujem o rychle navrhnutie riesenia situacie, nakolko nie je pre nasu bytovku, Za hradbami 3, JEDINE parkovacie miesto!!!

14. máj 2019

Vladislav Marušic

Zase má ubudnúť zeleň pre parkovisko? Miesta neboli ešte pred nákupom áut, tak si ich ľudia nemali kúpiť, majú busy a vlak na skok.
14. máj 2019

Adam

Pozrite pan Marusic. Ja som si vase prispevky uz viac krat vsimol na Pezinok skupine a velmi podporujem co robite ohladom recyklacie, ochrany prirody a vsetko okolo a sam som za to. Ja nechcem a ani neziadam aby sa zabetonovala zelen. Ja ako riesenie vidim to, ze v tej konkretnej ulicke sa odbije asi 20 cm ci je pri zemi tehlovy obklad kt je tam pravdepodobne zbytocny. A ze by sa na danom chodniku povolilo parkovat jednym kolesom s tym ze by vyznacili presne ciary tak, aby ostalo dost miesta pre kocit. Ja sam mam tehotnu manzelku a myslim aj na kociky, ale tiez myslim na to ze tam nie je jedine parkovacie miesto a kde sa da parkovat je v jednosmerke kde ludia lietaju ako blazni. A aby sa dostala do auta musi tade prechadzat co nie je najbezpecnejsie, nehovoriac o vychadzani z auta do cesty a to este nemame kocik, ktorym by v aktualnej sitacii musela vojist do cesty. Tak prosim, predtym nez vzplaniete, tak sa zamyslite nad situaciou a zvazte viac moznosti.
14. máj 2019

Adam

A este aby som doplnil. Mame jedno auto. Nie dve, tri, ako niekori co maju jedno na hlavu v domacnosti. A 2 a pol roka sme ho ani nemali lebo sme nechceli zbytocne zaberat miesto, spinit zivotne prostredie atd. Sam chodim kazdy den peso a vlakom do prace. Auto sme kupili preto, lebo sa nam narodi male dieta. A ked mu nieco bude, alebo sa nieco stane, to auto jednoducho musi byt k dispozicii. Ak chcete bojovat proti tomu aby domacnosti nemali zbytocne vela aut a bolo to obmedzene, tak super chodte do toho. Ale znova vase vyhlasenie neriesi problem ani nenavrhuje konstruktivne alebo realne riesenie.
06. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, Vašim podnetom sa budeme zaoberať.



Referent vzťahov s verejnosťou
13. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na základe vášho podnetu vykonala hliadka MsP kontrolu parkovania motorových vozidiel na ulici Za hradbami č. 3 - 9 v Pezinku, zameranú na nerešpektovania zákona č. 8/2009 § 25 ods. 1 písm. q) /parkovanie na chodníku pre chodcov/. Podľa mestskej polície v čase kontroly nedostatky neboli zistené. Ďakujeme za pochopenie.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania