Svätoplukova - neodvezené smetie pri kontajneroch

Zodpovednosť za riešenie: Pezinok

Vyriešený

Dnes štvrtok vyvažali odpad a toto je tam večer. Neviem prečo je to takto, ale silno fúka tak to môžu zbierať všade a čim skôr. Večer som to už nemohol odpratať a ešte viac by drobnosti pod vracami rozfúkalo.

07. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, tak na toto sa aj ťažko reaguje... Preposielam na OŽP.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
10. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, bohužiaľ, firma Petmas upratuje stanovištia raz týždenne, takže ich to tam počká... Čistenie stanovíšť raz týždenne je pomerne nákladná záležitosť a upratať stanovište mimo harmonogramu posielame iba vo výnimočných prípadoch. Ďakujeme za porozumenie.

Mgr. Veronika Štrba Škultéty
Referent komunikácie a protokolu
Kancelária primátora
10. február 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, poprosíme potom o informáciu, či bol odpad odvezený v najbližšom termíne.
10. február 2020

Vladislav Marušic

P. Škultéty, toto nie je pre upratovanie, ale je to komunál z kontajnerov, ktorý mali nahádzať do smetiarskeho auta pri vysýpaní kontajnerov, väčšina bola vo vreciach tak to bolo ľahké. Do upratovania tam už polovica nebude, lebo každý druhý deň je víchrica. Smetiari pri vývoze to robia aj tak, pravidelne to vidím, že z menej plného smetiaka vytiahnu dočiahnuteľné vrece a hodia ho do plnšieho a vysypú iba ten. V tom prázdnejšom ale takých 20% ostane a preto sa niekedy môžu preplniť až tak, že ľudia dávajú vedľa. Toto smetiari nemajú v náplni práce ale pre logiku veci to dokážu robiť, tak nech sa dokážu aj zohnúť pre pár vriec. Treba to zahrnúť do zmluvy. Namiesto toho tie vrecia odtlačia nabok aby vyslobodili kontajner a pri tom ich rozsypú a vietor ich rozfúka. Okrem toho, odpad čo zbierajú vedľa kontajnerov hlavne separáty potom u seba roztriedia? Lebo ľudia to už raz vytriedili a je štátom zakázané to miešať. Aj to treba zmluvne doriešiť.
10. február 2020

Vladislav Marušic

Pre MsÚ, prave teraz na 1. mája za potravinami takto vyvažali komunál. Sáčok zdvihli ale to roztrúsene nie , az ked som im dohovoril tak nieco ano ale odmietli viac. Teraz to zaplatia obcania v platenej službe zametania okolo smetiakov, ked to vietor neodfukne.
17. február 2020

Vladislav Marušic

Odkaz je už dávno vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania