Komenského - vizuálny smog na plavárni

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Monika Gašparovičová 28. februára 2020

Dobrý deň pán primátor,

touto cestou by som chcela nahlásiť reklamu umiestnenú v priestoroch Mestskej plavárene Pezinok Športového plaveckého klubu polície Pezinok, o.z. Táto reklama je v priestoroch umiestnená nelegálne. 1. je v rozpore s Vašími vyjadreniami o tom, že na plavárni nemajú byť umiestnené žiadne reklamy, nakoľko mesto sa ide čistiť od reklamného smogu
2. Klub nemá s mestom ani Mestským podnikom uzatvorenú žiadnu zmluvu o umiestnení reklamy v priestoroch Mestskej plavárne.
Prosím o informáciu o vyriešení tohto podnetu zaslať na adresu [email protected]
Pekný deň
Gašparovičová

02. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Mestský podnik služieb
06. marec 2020

Monika Gašparovičová

Odpoveď nie je vôbec dostačujúca. Prenáša zodpovednosť na subjekt, ktorého vlastníkom je len mesto.
Mesto je vlastníkom daného objektu, i keď plaváreň zverilo do správy Mestského podniku služieb, je kompetentným na určovanie základných stratégií ako sa s majetkom mesta naloží. Očistenie mesta od reklamného smogu je jednou z priorít primátora. Sám prezentoval, že na plavárni nesmie byť žiadna reklama. Na druhej strane, ani mesto nemôže tolerovať umiestnenie reklamy na nehnuteľnostiach v jeho vlastníctve, za ktoré nie je platený nájom. Je to nehospodárne nakladanie s majetkom obce.
za tretie, je nevyhnutné, aby takáto reklama bola umožnená a za rovnakých podmienok poskytnutá všetkým klubom, ktoré by v priestoroch Mestskej plavárne chceli prezentovať svoju činnosť. Inak je to nerovnaké zaobchádzanie zo strany mesta k ostatným klubom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.