Farská - príliš hlučný zvon farského kostola

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý

Prosim o obmedzenie frekvencie zvonenia farskeho kostola na nevyhnutne minimum, aj ked je to pekná tradícia, frekvencia odbijania je velmi casta, zbytocne dlha a pre okolitych obyvatelov je zvonenie nadmerne hlucne az obtazujuce. Preco nestačí odbijat poludnie a zaciatky omsi?

21. máj 2020

Vladislav Marušic

Pripajam sa. Vôbec netreba zvonit, v dnešnej dobe to nema vyznam, ludia maju hodinky a vedia kedy su omse.
23. máj 2020

Milan

mne prekážajú hlučné spaľovacie motory automobilov v meste a na sídliskách, treba obmedziť vjazd motorových vozidiel do mesta
23. máj 2020

Obyvatel Pezinok

Plne suhlasim, ale to je na novy podnet, na Holubyho mame za tyzden na parapete ciernu vrstvu prachu so smogom, určite tu znecistenie prekracuje hodnoty a to, ze tu nikto nerespektuje 50ku reapektive 30ku a ty je tu naozaj nadmerny hluk ani nespomínam. Podnet som posielal uz staremu vedeniu, preposlem ho znova aj novemu,skuste aj Vy aspon mailom nech vedenie vidi, ze to ako problem vnimaju viacerí obyvatelia.
25. máj 2020

Martin D.

Rovnako sa pripájam, tento kostol nám v poslednej dobe veľmi znepríjemňuje život. Zažil som aj zvonenie o 10-tej večer (asi mali žúrku ??) Intenzita a najmä dĺžka zvonenia je neúnosná. Zvoní niekoľko minút, rekord bol cca 5 min. vkuse. Takisto chápem tradíciu, ale s rozumom a nie takto. Nech kľudne zazvonia aj každú hodinu, aj pred omšou, ale nie dlhé minúty.
Keď to na ostatných kostoloch vedia, prečo by to malo byť na tomto inak ?
26. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Rímskokatolícka cirkev,farnosť Pezinok, SK
01. jún 2020

Odkaz pre starostu

Podnet sme preposlali danej farnosti.
04. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na podnet od občana, ktorý žiada obmedziť frekvenciu zvonenia farského kostola na nevyhnutné minimum musím uviesť, že frekvencia je pod minimom, nakoľko na rannú modlitbu a na rannú sv. omšu vôbec nezvoníme, hoci by sa takisto patrilo. Robíme to s ohľadom na občanov. Zvonenie je v priebehu dňa, v nedeľu prvýkrát o 10:00 h. a posledné zvonenie je večer o 18:50 h., čo nie ja ani na hranici nočného kľudu.
Zvonenie trvá 2 - 3 minúty, podľa dĺžky modlitby na ktorú pozýva alebo ktorú sprevádza.

S pozdravom
Mgr. Ján Ragula, farár
Rímskokatolícka cirkev, farnosť Pezinok
04. január 2022

Peter Húbek Húbek

Farská-Zeleň a životné prostredie-iné

Dobry den,
chcel by som nadviazat na podnet obcana z roku 2020, kedy sa stazoval na neznesitelne hlucne zvonenie https://www.odkazprestarostu.sk/pezinok/podnety/91213/farska-prilis-hlucny-zvon-farskeho-kostola . Co mesto spravilo, v tomto smere ? Vsetci co byvame v okoli mame problem s neznesitelnou hlucnostou. Niekolko krat som poziadal faru, aby znizila dlzku a mnozstvo zvoneni, dostal som vzdy len arogantnu odpoved. Zvonia 6:50 v nedelu rano, cez sviatky 7 - 15 minut 4+ krat denne. Snazim sa v zivote aplikovat princip rovnovahy, nechcem nikoho obmedzovat, ale toto uz zacina zasahovat do kvality zivota mnoho ludom. Ake mam ako obcan zakonnec moznosti branit sa ? Alebo ist cestou RÚZV a spravit merania ? Dakujem za odpoved

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania