Nefunkčné blokovacie stĺpiky na pešej zóne.

Zodpovednosť za riešenie: Piešťany

Neriešený
meno
Norvig 18. júla 2016

Niekoľko rokov nefunkčné blokovacie zariadenia na vjazd do pešej zóny evokujú hru s nebezpečnou myšlienkou "čo bráni niektorému z fanatikov zaútočiť podľa návodu ISIS na pokojných občanov mesta a turistov autom." Bolo by načase sa zamyslieť aj týmto smerom a podniknúť nutné opatrenia lebo čert /v tomto prípade fanatik/ nikdy nespí a potom úž bude neskoro.

19. júl 2016

Henrich Harcsa, Ing.

Ze by zacali utocit na svojich, aby sem prestali chodit? Co potom budu robit doma? V piesku sa bicykluje tazko.
19. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Predmetné stĺpiky už v čase osadenia boli ,,výbehovými typmi“, to že investor po dobudovaní rekonštrukcie zanikol je známa vec. Ročná kontrola bola požadovaná od servisnej spoločnosti 2 340 € bez náhradných dielov, inak vy sa toho ani nedotkli. Od výpovede sme ušetrili vlastne 11 700 €. Zohnať servis na takýto typ stĺpikov je nemožné. Ak aj je spoločnosť na takýto druh zábran tak rieši iba ním dodaný a namontovaný stĺpik. Na ulici Pribinova je tak vyhotovený, že sa nedá ani rozobrať.
V rozpočte po dohode v MsÚ navrhneme modernejší typ. Osobne to považujem za vyhodené peniaze, nakoľko jednoznačne platí dopravné značenie. To umožňuje postupne sankciami donútiť nevstupovať na pešiu zónu. MP by musela dané stĺpiky vysúvať a zasúvať.
Všetky podobné zábrany obmedzujú údržbu komunikácie v lete či v zime, ale i vstup všetkým strediskám našej servisnej techniky. Ovládanie bude mať toľko majiteľov, že sa stratí účel. Verte, že v problematike stĺpikov som doma. Osobné skúsenosti v tomto mám.
Samostatnou časťou je dostupnosť sanitiek, hasičov a podobne.


Peter Fiala, vedúci str. údržby SMP
22. júl 2016

roman

davam za pravdu Fialovi. naozaj je to zbytocna investicia. keby sme tam videli mestsku policiu, co dlho dlho dlho nevidiet, tak by sa dodrziavalo. V Prahe ma mestska policia riesila ako v akcnom filme, to ti nasi amateri na cele s nacelnikom kmena mozu chodit do kina na nauku. Co chcete - furt tomu veli ten isti neschopny manazer, takze necakajte zmenu. Vymente vedenie a mozno bude lepsie. Aktualne len vyhovorky a obhajoba neschopnosti jeho a jeho zverencov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania