Temný park pri Nemocnici

Zodpovednosť za riešenie: Považská Bystrica

Neriešený
meno
Juraj Smatana 21. mája 2014

V parku pri Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici sa nachádzajú 4 lampy verejného osvetlenia, avšak ani jedna z nich nesvieti. Tým sa po zotmení park v mestskej časti Lány premieňa na temné miesto, ktorému sa väčšina občanov radšej vyhne, hoci ide o príjemné miesto s lavičkami, bujnou zeleňou a výhľadom do okolia, kde by sa dalo čakať na autobus MHD, alebo len tak odpočívať a vnímať zvuky nočného mesta.
Podnet súčasne nahlasujem aj cez webovú stránku firmy ELTODO, ale zadávam ho aj na Odkaz pre starostu, pretože iba dve zo štyroch lámp majú identifikačné číslo (1822, 1823). Druhé dve lampy (nad lavičkami a v korune smutnej vŕby) evidenčné číslo nemajú, preto si ich oprava možno bude vyžadovať zložitejšie "úradovanie", zvlášť keď pozemok parku patrí Trenčianskemu samosprávnemu kraju.

21. máj 2014

Juraj Smatana

Včera (20. 5. 2014) sa mi telefonicky ozval pracovník firmy ELTODO. Podľa neho nejde o bežnú poruchu, ale o poškodenie káblov, ktoré napájajú lampy v parku. Čiže, bude si to vyžadovať náročnejšiu opravu. Lampy údajne nesvietia už cca 10 rokov a doteraz nebola požiadavka na opravu.
Dohodli sme sa, že prednesiem túto otázku na Výbore mestskej časti Lány a Výbor prijme stanovisko, či existuje záujem na sprevádzkovaní týchto 4 lámp. (Ja budem samozrejme presadzovať obnovenie osvetlenia, pretože sa domnievam, že park občania v nočných hodinách nenavštevujú práve preto, lebo je neosvetlený. Naviac, z hľadiska bezpečnosti a čistoty nie je dobré mať v husto obývanej časti mesta takúto rozsiahlu neosvetlenú plochu.)
Ak vo Výbore preváži názor, že osvetlenie treba obnoviť, budeme žiadať opravu cestou Mestského úradu.
Zasadnutia VMČ Lány sú prístupné aj pre občanov. O termíne konania sa dozvedia na mestskom webe, webe PB.OTVORENE.SK alebo na žltých výveskách VMČ, napríklad pri Kronerovom pamätníku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania