Šafárikova - Duklianska obrastená pralesom

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 20. júla 2014

V údajne NAJ meste Slovenska to vyzerá aj takto! Konkrétne od domu č.38 oproti mestskému cintorínu na Šafárikovej ul. cez križovatku s Duklianskou až po priestor oproti Merkury market. Dokedy ?

21. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
22. júl 2014

Ján Haluška

Prosím anonymného užívateľa aby prehodnotil čo vlastne chce. To, že je mesto NAJ na slovensku je fajn, ale je to aj náznak toho, že inde je to horšie. To, že na Šafárikovej je akože prales je vlastne dobré. V tejto časti sa udrží viac vody, ktorá tam aj dlhšie ostane. Rastliny tvoria aj tieň a znižujú teplotu okolia. Každá jedna rastlinka je v prospech prostredia. Je to aj priestor pre živočíchy, ktoré tu majú svoje miesto.
Bujná zeleň momentálne nikomu neprekáža v prechode po chodníku a ceste. Ak vás hnevá výzor tohoto miesta tak by tie bilbordy tam nemuseli byť. V tom s vami súhlasím. Preto žiadam mesto, aby s vyrubovaním a odstraňovaním zelene neuvažovalo. Budem čakať na výsledok preskúmania. Opatrenie na nápravu netreba žiadne z dôvodu toho, že tu nič netreba naprávať. Ak sa nechá zeleň, tak to je v prospech všetkých - aj pre anonymného užívateľa.
31. júl 2014

Alena

Mám rada zeleň a myslím si že čím je jej viac, tým je to lepšie. Avšak nesúhlasím s tým že bujná zeleň neprekáža na chodníku - prekáža, pravidelne prechádzam bicyklom po chodníku v oblasti križovatky, pretože cesta je frekventovaná a pre jazdu bicyklom nebezpečná a mám problém v plynulej jazde pre konáre , ktoré visia na chodník a nie je možné ich obísť.
30. jún 2015

Jozef

Ani tohto roku sa nič nezmenilo..............
01. júl 2015

Prešov Odkazprestarostu.sk

Podnet bol opatovne zaslany na radnicu. Dakujeme
26. december 2015

Alena

Zmenilo sa akurát to, že minulú zimu boli orezané konáre orechov tak, aby nazasahovali do priestoru chodníka. Orezané oschnuté konáre však neboli odpratané, ostali ležať pod stromami a zarástli trávou. Preto okolo chodníka nebolo celý rok vykosené, aj keď sa ostatná plocha sa na základe tohto podnetu už počas roka kosila. Urobil si niekto čiarku za takto vyriešený podnet? Budeme čakať ďalší rok na odstránenie konárov?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania