Levočská-priechod pre chodcov-poskodeny

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
HS 13. apríla 2021

Odlepujuci sa podklad na ostrovceku, idealne na zakopnutie.

15. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
26. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry požiadal zhotoviteľa stavby cestnej dopravnej signalizácie priechodu pre chodcov a príslušného dopravného ostrovčeku o odstránenie uvedenej vady v rámci reklamácie.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
26. apríl 2021

Vladimír

Levočská-cesta-poškodená dlažba

Dobrý deň. Chcem Vás upozorniť na nekvalitu vykonaných prác na prechode pre chodcov. Nalepená guma je z časti odlepená. Nevhodný materiál. Kto kontroluje kvalitu vykonaných prác. Zakopnutím môže osoba spadnúť priamo pod vozidlá. Nielen sa chváliť ale aj kontrolovať vykonané práce. Nekvalita a málo priestoru pre kočiare a ľudí. Čudné riešenie. Treba sa tam postaviť. Ďakujem
24. september 2021

Michal

Môže mesto, resp. OŽPaDI, aktualizovať informáciu, oznámil zhotoviteľ ukončenie opravy?
24. september 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
26. september 2021

Michal

Pripájam fotografie zo dňa 25.9.2021, aby kompetentní mohli promptne porovnať odpoveď od zhotoviteľa so skutočným stavom.

Pozorne som si prečítal odpoveď samosprávy zo dňa 20.1.2021 na https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/105476/levocska-semafor-zle-nastaveny a uvedomujem si, že projektant to nemal jednoduché – vybalansovať plynulosť, ekologickosť a bezpečnosť dopravy. Napriek tomu, nechať pre chodcov (aj tých s kočíkmi) a cyklistov uprostred rušných dvojprúdoviek ostrovček s "hĺbkou" 100 cm sa mi zdá aj tak, minimálne "veľmi zvláštne".

Možno je všetko v súlade s normami, možno len s ich minimálnymi, nie odporúčanými hodnotami. Neviem. Ocenil by som, ak by mesto dalo spraviť znalecký posudok súdnemu znalcovi, či je súčasné riešenie v súlade so všetkými platnými normami.

Domnievam sa, že je len otázkou času, kedy na tomto mieste dôjde k vážnej dopravnej nehode s účasťou chodca, či viacerých.

Neželám to, ale som presvedčený, že ak obeťou bude niekto blízky kompetentným, "rovnejším", či "dôležitejším" občanov tohto štátu, potom sa bezpečnejšie riešenie podarí veľmi rýchlo "nájsť".

Odporúčam a žiadam kompetentných neriešiť situáciu od stola, ale zvolať stretnutie projektanta, kompetentných z mesta, dopravného inšpektorátu priamo na mieste, dať členom prvej skupiny do jednej ruky kočík, do druhej vlastné dieťa, členom druhej skupiny bicykel a prejsť min. 4–5x cez tento priechod v špičke a keď semafóry sú nastavené tak, že chodci musia zastaviť na tomto ostrovčeku uprostred oboch dvojprúdoviek. A až potom rozhodnúť.

Do pozornosti kompetetných dávam aj posúdenie riešenia dvoch nad sebou umiestnených značiek na krajoch stredového ostrovčeka obmedzujúcich výhľad deťom, či chodcom nižšieho vzrastu. Samostatný podnet: https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/124324/levocska-dopravne-znacenie-ine
30. september 2021

Odpoveď samosprávy

Závada súvisiaca s predmetným vodiacim pásom bude nahlásená na odstránenie zhotoviteľovi stavby. Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania