Nedostatočne funkčné odvodnenie priekopy pri ceste

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Richard Drutarovský 08. septembra 2014

Oznamujem problém pri rodinnom dome. Ide o problém s dažďovou vodou, ktorá z cesty steká do priekopy a potrubím popod cestu prejde k rodinnému domu na fotografiách, odkiaľ vzhľadom na zanesenie následného terénu nepokračuje v toku ďalej, ale sa pri daždi zhromažďuje pri základoch rodinného domu.

Žiadam, najlepšie nájsť také riešenie, ako obnoviť pôvodný stav terénu, aby voda pokračovala ďalej smerom k Toryse, ako kedysi. Alebo ako perspektívne riešenie časom zrealizovať aspoň tú časť odvodnenia (stavby odvodňovacích rigolov), ktorá odvádza vodu z potrubia na obrázkoch do Torysy. Tak by bolo vyriešené odvodnenie priekopy v tom mieste a "počkalo" by na budúce perspektívne vybudovanie celej komplexnej siete odvodňovacích rigolov.

V každom prípade je však potrebné aspoň vykonať údržbu tak, aby voda stekajúca z mestskej komunikácie nestála pri základoch rodinného domu, ale odtekala preč.

Pre podrobnosti odporúčam kontaktovať majiteľa susedného rodinného domu.

09. september 2014

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
14. október 2014

Odpoveď samosprávy

Stavebné práce na odvodnení ulice Pod Wilec hôrkou sa začali realizovať v minulých rokoch a časť prác sa realizuje aj v tomto roku. Zároveň máme spracovanú projektovú dokumentáciu na III. etapu vybudovania odvodňovacieho rigolu na ulici Pod Wilec hôrkou, pričom finančné prostriedky na stavebné práce na túto III. etapu zatiaľ neboli Mestským zastupiteľstvom v Prešove schválené.
V prípade, že Mestské zastupiteľstvo v Prešove schváli potrebné finančné prostriedky na túto investičnú akciu, oddelenie investičnej výstavby MsÚ v Prešove zabezpečí realizáciu stavebných prác.
Ďakujeme Vám za Váš podnet, vážime si Vašu snahu o zlepšenie prostredia v našom meste.

Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania