Antona Prídavku-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 04. októbra 2021

Mohlo by mesto vybudovať (ekologický, ekonomický, nie z asfaltu) chodník v trávnatom poraste v areáli ul. Prostějovská – Antona Prídavka v blízkosti ZUŠ J. Pöschla, ZŠ Prostějovská?

Ocenili by to stovky detí, rodičov i zamestnancov, ktorých cieľom cesty je ZUŠ, či ZŠ a prichádzajú od MHD zastávky Centrum, resp. od nákupného strediska Centrum.

V peknom počasí mnohí používajú túto skratku – vyšľapaný vyše 40 ročný chodníček cez trávu, v škaredšom idú po tráve povedľa alebo dlhšou trasou po riadnych vyasfaltovaných chodníkoch.

Keď sa už logika najkratšej možnej cesty ignorovala pri projektovaní tejto časti sídliska a následne aj vyše 40 rokov, možno je čas v súčasnosti ukázať, že sa dá skrátiť cesta obyvateľom tejto časti Prešova do škôl a aj skrášliť jej vzhľad.

04. október 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
25. november 2021

Odpoveď samosprávy

Požiadavku na vybudovanie chodníka na ul. Antona Prídavka sme zaradili do evidencie investičných požiadaviek. Príprava a realizácia stavby je podmienená jej schválením v Mestskom zastupiteľstve mesta Prešov. Všetkými zaevidovanými požiadavkami sa budeme opakovane zaoberať v spolupráci s poslancami MsZ pri príprave návrhu plánu investičnej výstavby na nasledujúce obdobie. V prípade, že na túto stavbu budú vyčlenené finančné prostriedky, referát investičnej výstavby MsÚ v Prešove zabezpečí projektovú a legislatívnu prípravu a následne aj realizáciu stavby.
Ďakujeme Vám za Váš podnet, vážime si Vašu snahu o zlepšenie prostredia v našom meste.

Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania