Maybaumova-zvislá značka-zle otočená

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Michal 11. októbra 2021

Prosím kontaktovať správcu dopravného značenia so žiadosťou o pootočenie značky č. 271 Zákaz státia s bielou vodorovnou šípkou na Maybaumovej ul.

Minimálne jedna je umiestnená kolmo na os vozovky.

Príloha č. 3 k Vyhláške č. 30/2020 Z. z. povoľuje takéto značky s bielou vodorovnou šípkou umiestniť buď šikmo alebo pozdĺžne s osou vozovky, nie kolmo.

Je potrebné skontrolovať aj jej dvojičku a taktiež pootočiť, ak je umiestnená kolmo na os vozovky.

Ďakujem.

09. október 2021

Michal

Zároveň odporúčam mestu požiadať mestskú firmu Správa a údržba komunikácií mesta Prešovo o kontrolu a prípadnú nápravu nesprávneho osadenia všetkých značiek s bielymi vodorovnými šípkami (zákaz zastavenia, zákaz státia, parkovanie) označujúce úsek cesty, na ktorom platia. Isto majú zoznam, kde takéto značky osadili a fotodokumentáciu ako boli osadené.

Verím, že túto opravu nesprávneho osadenia značiek realizuje na vlastné náklady a nebude ich faktúrovať mestu.
12. október 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
25. november 2021

Odpoveď samosprávy

Správa a údržba komunikácií mesta Prešov prevedie vyčistenie značky.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
25. november 2021

Matej

Vyčistenie?
25. november 2021

Prešov Odkazprestarostu.sk

Podnet bol preposlaný zodpovednej inštitúcii - ohladom skontrolovania odpovede
08. december 2021

Michal

Teraz, keď už má mesto k dispozícii nielen moje vyjadrenie z 11.10., ale v prílohe aj stanovisko odboru dopravnej polície Prezídia PZ, že takto, kolmo na os vozovky umiestnené statické dopravné značky s vloženými bielymi šípkami sú neplatné, môže mesto

1. Zabezpečiť ich správne umiestnenie, pootočenie, šikmo, resp. pozdĺžne na os vozovky, ako som žiadal 11.10., v súlade s Vyhláškou č. 30/2020 Z. z. a aby význam bielych šípok na značkách bol pre vodičov z takto umiestnenej značky zrejmý? Týka sa to všetkých takýchto dopravných značiek v Prešove, nielen tých na Maybaumovej ul.

2. Informovať, koľko dopravných značiek pre statickú dopravu (zákaz zastavenia, zákaz státia, parkovanie – s vloženými bielymi vodorovnými šipkami) umiestnil SaÚKMP na území mesta Prešov kolmo na os vozovky, v rozpore z Vyhláškou č. 30/2020 Z. z.?

3. Koľko pokút a v akej celkovej výške z "porušenia" dopravných predpisov súvisiacich s týmito dopravnými značkami, nesprávne umiestnenými, neplatnými, vyrúbila a zinkasovala od doby ich umiestnenia Mestská polícia?

4. Vedelo by mesto vysvetliť, ako je možné, že 25.11. z mesta prišla odpoveď o vyčistení značky, keď požadované bolo jej otočenie? Prešla odpoveď cez príslušný odbor, cez právne oddelenie mesta? A odvtedy žiadna odpoveď, napriek tomu, že mesto 12.10. prisľúbilo o výsledku vybavenia podnetu bezodkladne informovať doménu OpS?

5. Analyzovalo a zistilo mesto príčiny, zabezpečilo nápravné opatrenia, aby sa takéto chyby neopakovali?

Žiadam o zabezpečenie nápravy a poskytnutie vyššie požadovaných informácií.

Za skorú, konkrétnu a úplnú odpoveď ďakujem.
10. december 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.