Chýbajúca značka prechodu prechodcov na Budovateľskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Tomáš 14. marca 2014

Na spomenutej komunikácií chýba značenie prechodu pre chodcov ako zvislé tak vodorovné medzi budovami hotelu Lineas a ŠD TUKE pred križovatkou budovateľská-štúrová v smere na svetelnú križovatku.

17. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
20. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/8164 vo veci „chýbajúca značka priechodu pre chodcov na Budovateľskej ulici“ nasledujúce stanovisko.
Vodorovné dopravné značenie sa každoročne postupne obnovuje v jarných mesiacoch postupne podľa dôležitosti jednotlivých miestnych komunikácii. Nakoľko v minulosti podľa vtedy platnej legislatívy postačovalo na vyznačenie priechodu pre chodcov, len vodorovné dopravné značenie, postupne pripravujeme určenia dopravného značenia na doplnenie zvislého dopravného značenia pre označenie už existujúcich priechodov. Podľa platnej legislatívy je potrebné tento návrh zvislého dopravného značenia odsúhlasiť Krajským riaditeľstvom PZ v Prešove, Krajským dopravným inšpektorátom a následne vydáme určenie dopravného značenia pre správcu miestnych komunikácii pre osadenie dopravných značiek.
27. marec 2014

Tomáš

Problém bol vyriešený. doplnili zvyslú dopravnú značku a nanovo namaľovali vodorovné dopravné značenie. Za urýchlené riešenie situácie chcem mestu Prešov poďakovať.

doplním to, že keď už maľovali prechod na spomínanej križovatke asi o 150 metrov v smere do priemyselného parku (križovatka Budovateľská - Maybaumova) je ďalší prechod kde rovnako chýba vodorovné značenie, tak mohli namaľovať aj to.

Fotka je z daného prechodu na ktorý zabudli...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania