Dargovská-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Cesta križuje využívanú cestu deti do ZŠ Májové námestie. V blízkosti veľmi často parkujú motorové vozidlá, ktoré bránia vo výhľade deťom aj vodičom prechádzajúcich áut spoza zákruty.

14. január 2022

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
Mestský úrad v Prešove
24. január 2022

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/131827/dargovska-priechod-pre-chodcov-chybajuci v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Na predmetný priechod pre chodcov spracuje OŽPaDI situáciu s dopravným značením, ktorú zašle na KRPZ PO KDI, ktorý v zmysle § 3 ods. 7 cestného zákona musí osadenie dopravného značenia schváliť. Ak bude toto dopravné značenie schválené, cestný správny orgán vydá určenie dopravného značenia a to následne správca miestnych ciest bude realizovať.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ
05. september 2022

Eduard Petruf

Ďakujem za odadenie zvislého dopravného značenia. Kedy sa plánuje aj vodorovné dopravné značenie?
06. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

mesto Prešov ukončilo spoluprácu s portálom Odkaz pre starostu.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania