28 X oslňovanie na Vianočných trhoch 2014

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 23. decembra 2014

Tohto roku je na Vianočných trhoch 28 x nesprávne inštalované svetlo na stánkoch, ktoré oslňuje. Nepríjemné svetlo smerujúce priamo do očí obťažuje návštevníkov. Je to smrteľná osvetľovacia chyba. Hovoril som o tom s pracovníkom z PKO, ktoré to organizuje. Stánkári boli o tom oboznámení, ale niektorí si robia po svojom... Zbytočne dráždia ľudí svetlom. Atmosféru Vianoc znehodnocujú. Žiadam zabezpečiť nápravu tohoto nenormálneho stavu, ktorý sa opakuje každý rok. Vybral som iba niekoľko fotografií.

24. december 2014

Jaro

To si sa zobudil dost skoro....
24. december 2014

Ján Haluška

Milý Jaro. To, čo píšete je iba váš názor, ktorý je z dôvodu neznalosti. Ja som sa nezobudil dosť skoro ako píšete. Ja som podnet o oslňovaní na Vianočných trhoch podal už v roku 2013 na portál odkazprestarostu. Nebol však zverejnený! V aktualizácii vám ukážem niekoľko fotografií z minulého roku, ktoré som poslal k nezverejnenému podnetu...
24. december 2014

Ján Haluška

napríklad 3 fotografie z roku 2013, ktoré neboli zverejnené...
29. december 2014

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
04. január 2015

Odpoveď samosprávy

Vianočné trhy boli v minulosti a aj v roku 2014 organizované pre širokú verejnosť a rozhodnutím vedenia MsÚ v Prešove boli realizované na pešej zóne s náležitou dôstojnosťou v réžii spoločnosti PKO Prešov. Osvetlenie predajných stánkov bolo pripravené pred začiatkom trhov a zrealizované ako ich súčasť. Vzhľadom na rôznorodosť tovaru, jeho reklamy a ponuky, vnútorné osvetlenie bolo menené predajcami svojvoľne na základe požiadaviek osvetľovania priestoru. Mesto a ani prevádzkovateľ nevstupovali do zabezpečenia a zmien osvetlenia, ak to bolo v súlade s platnými predpismi, normami a účelom potrebnej zmeny.
Priznávame, že niektoré body osvetlenia boli aj nevhodné, resp. neovplyvniteľné.
Vzhľadom na to, že stánky sú v príprave na demontáž a vianočné trhy minulosťou, v budúcnosti pri organizovaní podobných podujatí v meste Prešove zohľadníme aj osvetľovacie aspekty a ich vplyv na okolie.

Ďakujeme za doručenie podnetu a pozornosť uvedenému problému.

S pozdravom

Mária Vargovčíková
koordinátor
kancelária primátora a prednostu
sekcia vnútornej správy a verejných činností
15. december 2015

Ján Haluška

Vianočné trhy 2015 tentoraz 27 x oslňovanie.
V meste Prešove NEZOHĽADNÍME aj osvetľovacie aspekty a ich vplyv na okolie. Ďakujeme.
Podnet nie je riešený.
15. december 2015

Ján Haluška

Vianočné trhy 2015. Tentoraz 27 x oslňovanie.
V meste Prešove NEZOHĽADNÍME aj osvetľovacie aspekty a ich vplyv na okolie. Ďakujeme.
Podnet nie je riešený.
15. december 2015

Ján Haluška

Vianočné trhy 2015. Tentoraz 27 x oslňovanie. Všetky fotky som tu nedával.
V meste Prešove NEZOHĽADNÍME aj osvetľovacie aspekty a ich vplyv na okolie. Ďakujeme za formálnu odpoveď z mesta. Upozorňujem, že všetky body osvetlenia sa dajú ovplyvniť keď sa chce. Podnet nie je riešený.
16. január 2016

Ján Haluška

Pripomínam, že podnet nie je vyriešený. Pravidelne sa oslňuje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania