Blokovaná príjazdova cesta pri odd.onkologie

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 08. mája 2012

Máme čím ďalej, tým väčšie problémy s autami parkujúcimi v prijazdovej ulici k našim rodinným domom. Párkrát sa už stalo, že sme sa nemohli dostať z domu a ani domov. Chýba tu dopravná značka "zákaz zastavenia" a staré dopravné značky, ale aj novo osadená boli odstránené. Mestskú políciu som nevidel monitorovať uvedený úsek, ani nikoho pokutovať.

Autá parkujúce na ul. Jána Hollého pri FNsP roznášajú blato na cestu, ich vodiči musia parkovať a následne aj vystupovať do blata. Nemocnicu navštevujú ľudia z celého kraja, myslím si že to nerobí dobré meno pre Prešov ako krajské mesto.

Taktiež chodník na ul. Jána Hollého okolo nemocnice je v dezolátnom stave, pre ľudí chodiacich o paličke alebo na invalidnom vozíku je tento chodník nebezpečný, skúste sa tam prejsť.

Za živým plotom na ul. Jána Hollého je divoká skládka, plot by bolo potrebné ostrihať, firma osadzujúca kábel rýhu iba zasypala a nechala tak, chodník aj keď nie je spevnený využívajú mnohí občania mesta, bolo by dobré aspoň ho zrovnať nejakým mechanizmom (UNC).

09. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/1561, vo veci riešenia dopravnej situácie na príjazdovej ceste pri oddelení onkológie v areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove nasledujúce stanovisko.
Príjazdová komunikácia ku rodinným domom na ulici Jána Hollého v areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove nemá také šírkové parametre, aby na nej mohli byť odstavované vozidlá. V zmysle §23 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke, v znení neskorších predpisov „vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.“
Podľa vyjadrenia Krajského riaditeľstva policajného zboru – Krajského dopravného inšpektorátu, ktorý je kompetentný odsúhlasovať dopravné značenie na miestnych a účelových komunikáciách, nie je potrebné duplikovať priame ustanovenie zákona osadením dopravného značenia „zákaz zastavenia“ alebo „zákaz státia“. Na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky sú kompetentní príslušníci mestskej polície a príslušníci dopravného inšpektorátu policajného zboru, ktorých občania môžu kedykoľvek kontaktovať. Všetky hovory od občanov sú zaznamenávané a archivované, je možné teda kedykoľvek preveriť skutočnosť či mestská polícia v danom podnete konala.
Parkovacie plochy na Hollého ulici pred areálom Nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana má záujem prevádzkovať spoločnosť Vinci park Slovakia. V súčasnosti prebiehajú rokovania na úrovni vedenia mesta Prešov o prenájme predmetných plôch za účelom investovania do opravy chodníka a výstavby nových parkovísk v tejto lokalite.
Všetky rozkopávky na ploche zelene za živým plotom na Hollého ulici boli riadne povolené mestom Prešov s podmienkou osevu trávnatým semenom, ktorý je koncovým procesom spätnej povrchovej úpravy tejto plochy. Pozdĺž živého plota vznikol chodník vyšľapaním verejnej zelene, ktorá je súčasťou parku Lesík delostrelcov a nikdy sa tu komunikácia pre peších nenachádzala. Chodci môžu využívať chodník na druhej strane ulice. Orez živého plota bol zabezpečený správcom verejnej zelene a divoká skládka bola odstránená. Mesto bude danú lokalitu monitorovať a v prípade potreby zabezpečí odstránenie takýchto skládok v budúcnosti.
Ďakujeme za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana, ktorému záleží na riešení problémov mesta Prešov.
14. jún 2012

Jozef

"Vynikajúco" vyriešený problém !!! Samospráva si urobí čiarku, že problém je vyriešený, a ty občan sa sťažuj a obťažuj políciu, ktorá asi nemá čo robiť, iba riešiť neprejazdnosť cesty v určitej časti mesta. To máme 10 krát denne volať políciu, keď sa nemôžeme dostať z domu, namiesto toho aby sa tam osadili dve dopravné značky ?! Prečo tam nehodí hliadka a neosadzuje papuče, ako v iných častiach mesta, denne by sa na pokutách vybrali krásne peniaze pre mestskú kasu. Odmietam zo seba robiť totálneho blbca a vyvolávať políciu, keď niekam zavolám, tak určite niekde čo určite pomôže k vyriešeniu nášho problému. Dane platíme mestu a mesto na nás kašle, takže odmietam platiť dane do vyriešenia problému!!!
Čo keď tu dôjde k nejakej mimoriadnej situácii a záchranárske zložky, ako sa k tomu postaví samospráva ?
Neviem kto písal odpoveď samosprávy, ale asi to bol mladý človek alebo nejaký prisťahovalec ! Chodník po strane kasárni tu v minulosti bol, boli tam dokonca aj lavičky, chodník bol z kamienkov. Vytvorením chodníka by sa zvýšila bezpečnosť a jednoduchosť pre chodcov idúcich od stanice a od centra mesta do FNsP.
16. jún 2012

Odkazprestarostu.sk

p.Jozef, zmenili sme status podnetu na "Rozhodnite", čím dávame možnosť Vám -užívateľom portálu rozhodnúť o tom či samospráva konala dostatočne, a teda aj rozhodnutie o statuse podnetu je ponechané na Vás.
26. júl 2012

Jozef

Volal som už aj políciu. Mestská to zdokumentovala s konštatovaním, že výsledok bude možno o dva mesiace, a štátna prišla a vodiča, ktorý parkoval v strede cesty a bránil normálnemu prejazdu po ulici iba poslala preč. Takto sa to tu deje každý deň. a mi budeme volať ďalej a ďalej nám budú strpčovať život nezodpovedný a drzí vodiči, namiesto osadenia dvoch dopravných značiek..............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19. september 2012

Štefan

treba tam dať jednoducho stop parkovaniu a spraviť provizorne parkovisko aspon pre 10 auta a bolo by to vyreišene

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania