Zbytočný chodník

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 08. decembra 2015

Na križovatke ulíc Laca Novomeského a Sekčovská sa nachádza ostrovček s chodníkom ktorý nikam nevedie a nie je k nemu ani prechod pre chodcov napriek tomu tadial chodci prechádzajú cez cestu a ohrozujú tak seba aj vodičov áut. Navrhujem aby sa zrušil a vysadila sa tam nejaká tráva či strom. Ved predsa zelene na sídlisku nie je nikdy dosť.

04. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude informovať doménu www.odkazprestarostu.sk v lehote do 30 dní odo dňa doručenia uvedeného podnetu MsÚ v Prešove.
23. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Mestu Prešov bol dňa 4. 6. 2012 prostredníctvom portálu www.odkazprestarostu.sk (1619) doručený podnet týkajúci sa časti chodníka na ostrovčeku križovatky ulíc L. Novomeského a Sekčovskej, ktorý je v súčasnosti nefunkčný, a napriek nevyznačenému prechodu tadiaľ niektorí chodci prechádzajú, čím ohrozujú bezpečnosť cestnej premávky.

Uvedená časť chodníka bola pôvodne navrhovaná spolu s prechodom pre chodcov v smere pešieho prepojenia vnútroblokových častí Sídliska Sekčov, rozdelených ulicou L. Novomeského. Neskoršou úpravou riešenia križovatky, presunom a presmerovaním prechodov pre chodcov, aj v súvislosti s umiestnením zastávok MHD, je táto časť chodníka nevyužitá, nadväznosť na chodník z južnej strany bola zrušená.
Mesto Prešov v súčasnosti neplánuje komplexnú úpravu predmetnej križovatky vrátane vnútorných ostrovčekov. Pre zamedzenie prístupu nedisciplinovaných chodcov navrhujeme zrušenie vyústenia chodníka do križovatky zo severnej strany a zatrávnenie tejto časti plochy pozdĺž oblúka komunikácie. Úprava bude realizovaná do 15. 7. 2012.
Ďakujeme za podnet a za Vašu snahu o bezpečnosť a skvalitnenie životného prostredia v meste Prešov.
25. jún 2012

Odkazprestarostu.sk

Prosíme Vás - užívateľov portálu,aby ste nás informovali v prípade, ak dôjde k reálnemu odstráneniu problému. Až po vykonaní nápravy bude status podnetu zmenený na "vyriešený".
Vopred ďakujeme
04. august 2012

Bruno

Nič nie je vyriešené a dnes je už 4.8. 2012!!!
11. jún 2013

Ing. Jozef Bartoš

Netreba vypisavať HLÚPOSTI. Ten prechod prechodcov tam je ok...len nech mesto Prešov sa ZOBUDÍ ZO SNA a nech na vychodenom mieste konečne urobí chodník podľa legislatívy. Navoziť štrk a piesok, dať do betónu obrubníky a naklepať zámkovú dlažbu je práca na týždeň. Chodím tam potom tom to tvz. chodníku každý deň. Problém je inde. Nahalsím podnet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania