Svetelná signalizácia

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 13. septembra 2012

Chcel by som upozorniť na chybné dopravné značenie v smere zo sídliska Sekčov na Sídlisko Šváby pri OC Prešov (MHD zastávka: Martina Benku). Svetelná signalizácia druhá v poradí (bližšie k Mobelixu) má kruhy so smerovými šípkami, pričom by mala mať plné kruhy pretože v momente keď majú vodiči zelenú rovno a v pravo tak chodci (v pravo) majú taktiež zelenú. Odvolávam sa na MV č. 9/2009 Z.z. § 9 v odseku 3 písmeno c) sa uvádza, že: „signál s plným zeleným svetlom „Voľno“ znamená pre vodiča možnosť pokračovať v jazde, a ak dodrží ustanovenia o odbočovaní a také odbočovanie nie je zakázané dopravnou značkou, možnosť odbočiť vpravo alebo vľavo, vodič je pritom povinný dať prednosť chodcom prechádzajúcim vo voľnom smere po priechode pre chodcov a cyklistom prechádzajúcim vo voľnom smere po priechode pre cyklistov, pritom ich nesmie ohroziť ani obmedziť

13. september 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk
01. október 2012

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu vo veci svetelnej signalizácie na Ulici Arm. gen. Svobodu – zastávka MHD Martina Benku zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk/2024, Vám po preverení zasielame nasledujúcu odpoveď.

Podnet bol prešetrený sekciou stavebného úradu a urbanistiky, oddelenia dopravy, energetiky a životného prostredia, ktorý je cestným správnym orgánom pre miestne komunikácie v meste Prešov a sekciou vnútornej správy a verejných činností, oddelenia verejnoprospešných činností Mestského úradu v Prešove. Po prešetrení podnetu konštatujeme, že svetelné signalizačné zariadenie na Ulici Arm. gen. Svobodu – zastávka MHD Martina Benku je v súlade s vyhláškou č. 9/2009 Z.z. a s normou STN 73 6021.

Ďakujeme Vám za doručený podnet a v prípade ďalších návrhov na zlepšenie okolia mesta Prešov sme pripravení na ich riešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania