Príliš veľa svietiacich lámp

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
marek sabol 11. septembra 2012

Podľa môjho osobného názoru si myslím, že pri toryse svieti v noci prilis vela lamp. Myslím si, žeby uplne stačilo keby svietila kazda druha lampa, a mesto by aj usetrilo na energiach...

21. september 2012

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk
06. november 2012

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk/2016 k problematike osvetľovania verejných priestranstiev po preverení skutkového stavu zasielame nasledovné stanovisko.
Verejné osvetlenie mesta je súbor 127 elektrických obvodov, elektricky a zmluvne pripojených na elektrizačnú sústavu Východoslovenskej energetiky a. s., Košice.
Doručený návrh na zníženie počtu svietiacich lámp v okolí rieky Torysy považujeme za neopodstatnený, pretože obmedziť, prípadne vypnúť každé druhé svietidlo sa bez technických zásahov do systému trojfázového napájania je nerealizovateľné. Znížením počtu svietiacich bodov by sa súčasne narušila aj bezpečnosť pohybu občanov mesta vo večerných a nočných hodinách, čo súčasne znehodnocuje význam osvetlenia verejných priestranstiev.
Ďakujeme za doručenie podnetu a pozornosť pri riešení problémov v meste Prešov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania