Nový chodník na Janouškovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
marta 22. júla 2016

Konečne začali opravovať chodník, ale takú nekvalitu som nečakala.
Neviem prečo prv nespravili nové obrúbniky a tak nepokračovali ďalej. Veď na niektorých miestach sú pod úrovňou chodníka, ale to by sme asi chceli priveľa aby sa niečo spravilo poriadne.

22. júl 2016

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.









Mestský úrad v Prešove
25. júl 2016

marta

Dna 26.7. budú robiť pokládku asfaltu. Potom už bude neskoro robiť nápravu. Robme veci dôkladne a poriadne.
Ako chceme ísť príkladom pre mladú generáciu? Prečo nedokážeme veci robiť poriadne? Kde je kontrola? Ak to niekto nevie urobiť, dajme to tým čo by to s radosťou urobili kvalitne.
15. august 2016

Odpoveď samosprávy

Vo veci nového chodníka na Janouškovej ulici , Vám zasielame nasledovnú odpoveď.
Mesto Prešov odsúhlasilo na rok 2016 rozsiahlu súvislú opravu cca. 80 komunikácií vo väčšine komunikácií pre peších.
Na týchto komunikáciách zhotoviteľ diela vymieňa vrchný asfaltový kryt LA za asfaltobetón ABJ, bez výmeny obrubníkov. Obrubníky sa vymieňajú, prípadne dopĺňajú len v nevyhnutných prípadoch, čo vytvára priestor pre obnovu povrchov vo väčšej výmere.

Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.


Mestský úrad v Prešove
01. október 2016

Dávid Jaš

Milá pani Marta,
oni by to vedeli urobiť aj poriadne, no robia to presne tak, ako si mesto zadá do požiadaviek. Nemôžete čakať, že sa chodník zrekonštruuje dôkladne a pôjde sa príkladom mladým generáciám, keď zodpovední ľudia na mestskom úrade nemajú absolútne žiaden vzťah k verejnému priestoru. Tvrdia Vám tu, že na výmene obrubníka sa ušetrí, aby sa mohol rekonštruovať chodník aj inde. A tak máme namiesto jedného poriadneho chodníka, dva odfláknuté. Pri tom pre inšpiráciu netreba chodiť ďaleko a stačilo by sa pozrieť, ako pristupujú k opravám napríklad v meste Poprad. S rozumom a vkusom, pretože chápu, že aj obyvateľom sa lepšie žije. Na detailoch totiž veľmi záleží. Aktuálne vedenie radnice to už ale nepochopí, ak to nepochopilo doteraz. Verejný priestor patrí nám všetkým, stačí ho začať kriticky vnímať. Ostáva ich len bombardovať podnetmi a veriť, že zmena raz príde. Je to smutné, no je to tak...
06. október 2016

marta

Veď aj napísali, že im ide o kvantitu a nie o kvalitu. Tak vyzerá aj opravený chodník na Levočskej ulici, kde jeho opravou sa nič nezmenilo. Keď prší tak voda stojí na chodníku tak ako na neopravenom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania