Skládka v CO kryte

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený

nahromadený odpad na sibirskej ulici

02. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk
S pozdravom
13. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Dňa 02.04.2013 nám bol postúpený Váš podnet, vo veci skládky v CO kryte na ul.Karpatskej.
Príslušníci mestskej polície vykonali v uvedenej veci miestne šetrenie dňa 03.04.2013, kde bolo zistené, že CO kryt na ul.Sibírskej je znečistený komunálnym odpadom a stavebnou suťou. Z uvedeného dôvodu bola vec zdokumentovaná. Po objasnení bude vec riešená v zmysle zákona č.372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších zmien a doplnkov. K veci uvádzame, že Mesto Prešov – stavebný úrad zvolal dňa 08.11.2012 štátny stavebný dohľad na rozostavanej stavbe bývalého CO krytu, kde bolo s vlastníkom pozemku dohodnuté, že v termíne do 30.04.2013 zabezpečí výstavbu oplotenia po hranici pozemku, čím zamedzí vstup na stavenisko rozostavanej stavby. Ďalej bol vlastník pozemku upozornený, že v zmysle § 43i zákona č.50/1976 zb. v znení jeho noviel je stavenisko v zastavanom území, preto je potrebné ho zabezpečiť proti možnému ohrozeniu života a zdravia cudzích osôb.
Na záver Vám chcem poďakovať za doručený podnet, ktorým občan iniciatívne poukázal na konkrétny nedostatok.
09. máj 2013

Rasto

dnes je 09.05.2013 a v danej veci sa nic nepohlo (podľa dohody do 30.04.2013 mal byť objekt oplotený...)
30. máj 2013

Milan

Naposledy to bolo oplotene cca pred 2 rokmi. To sme si mysleli, ze konecne sa s tym staveniskom nieco bude robit. Ale nie. Vyrubali vsetku zelen, ktora tam za tie roky narastla a aspon nejak zakryvala ten bordel, neskor naviezli stavebnu sut. Plot o par tyzdnov rozobrali a zostalo to tak az do dnes.
Takze ta sut patri poslednemu majitelovi /najomcovi/ toho pozemku. Nemal by byt problem vypatrat ho.
11. jún 2013

Robo

Problém nie je vo vypátraní, ale ten, že majiteĺ sa nebude baviť s mestom Prešov. Prečo by mal?...Pokiaľ nedostal príkaz od súdu (sudcovia jeho kamaráti) nebude nič robiť. Samozrejme pokiaľ sa nestane úraz. Ale len pokiaľ. Mesto Prešov je v tejto veci malý pán. Možno, že tento objekt je osoby blízkej primátorovi. Ani by som sa nedivil. Všade sa hovorí o nečerpani penazí z EÚ. Čo tak múdre ING. hlavy a urobiť nejaký projekt na výstavbu parkovacích miest? Ale to je veľa čo od Vás chceme mi prešovčania. Kupte od neho tu stavbu a urobte s ňou niečo. Ak sa stane úraz je to na hlave primátora nie prezidenta.
18. máj 2014

Milan

koncom roka 2013 bol objekt znovu oplotený
následne niekto ukradol obidve brány a ľudia, ktorí si skracovali cestu cez pozemok, urobili dieru do plota
ako v Kocúrkove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania