Rozbitý a zanedbaný chodník

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Odkazprestarostu.sk 25. apríla 2013

Dobrý deň,
chodník oproti cyklistickému chodníku, ktorý práve využívajú mnohí chodci na prechádzky sa hádam chodníkom už ani nazvať nedá, je to diera na diere. Najkritickejšia situácia je pri vysokoškolskom areáli, pričom jeho kvalita nie je najlepšia pozdĺž celej trasy....

01. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet patrí do kompetencie samosprávy mesta Prešov. Podnet bol zaevidovaný na MsÚ v Prešove a pridelený na vybavenie vecne príslušnému organizačnému útvaru MsÚ, ktorý o výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk
10. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk/3831 k problému rozbitého a zanedbaného chodníka oproti cyklistickému chodníku uvádzame nasledovné:
Mesto Prešov ako vlastník miestnych pozemných komunikácií (ďalej len MK) na území mesta eviduje lokálne poškodenia líniového chodníka pozdĺž vodného toku Torysa, keďže ide o MK IV. triedy, odstránenie poškodenia nie je prioritné vzhľadom na obmedzený rozpočet mesta pre rok 2013.
Predmetné poškodenie líniového chodníka pozdĺž vodného toku Torysa navrhneme Výboru mestskej časti č.4 zaradiť do zoznamu súvislej údržby MK na nasledujúce obdobie.

Ďakujeme podnet, ospravedlňujeme sa za situáciu, ktorá na líniovom chodníku pozdĺž vodného toku Torysa pretrváva a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana mesta Prešov.
10. apríl 2014

Nikol Krafčíková

Prešiel takmer rok a chodník je ešte v horšom stave ako predtým. A mesto Prešov nič nerieši - ešte stále... Ešte stále nie sú financie alebo už nie sú?
10. apríl 2014

Ján Korčák

Vyzerá to tam otrasne. Hanba nás všetkých.
03. január 2022

Michal

Môže sa mesto vyjadriť
- prečo za vyše 8 rokov tento chodník stále nebol opravený
- prečo nedošlo ani k jeho čiastočnej rekonštrukcii v roku 2018, ako bolo sľubované 27. decembra 2017
https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/46547/chodnikna-druhom-brehu-pozdl-rieky-torysa-devastacny-stav
- či a kedy sa plánuje jeho rekonštrukcia

Prosím o zaslanie konkrétnej, otvorenej odpovede, nie PUFO – formálnej odpovede o rozsahu a charaktere poškodenia, finančných možnostiach a prioritách.

Katastrofálny stav a rozsah poškodenia je zrejmý. Aj to, že prioritou vyše 8 rokov nebol.
A finančné možnosti mesto pozná. Takže hádam sa mesto konkrétne vyjadrí – či a kedy sa stane potrebnou prioritou a kedy sa plánuje jeho rekonštrukcia.

Je zvláštne, že napriek havarijnémy stavu sa tento chodník nedostal ani do plánu opráv schválenom na MsZ 15.12.2020.

Za konkrétnu informáciu ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania