Neošetrené stromy - Pavlovičovo námeste a Duklianskych hrdinov

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
Martin 03. apríla 2018

Značne imelom napadnutý strom na Pavlovičovom námestí. V záujme zabránenia rozšírenia imela na ostatné stromy tvoriace prirodzenú protihlukovú bariéru pozdĺž trate je potrebné čo najskôr ošetriť postihnutú zeleň v okolí.

03. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
03. apríl 2018

Eva

Znova zachrante stromy

LIPY na Sidlisku duklianskych hrdinov uz su zelene....celu zimu. V Kosiciach odstranovali imelo uz vo februari, dockame sa aj v Presove? Alebo je jednoduchsie spilit krasne stare stromy a zasadit nove?
24. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Mestu Prešov bola dňa 3.4.2018 doručená Vaša požiadavka na úpravu drevín rastúcich na ul. Pavlovičovo námestie v Prešove z dôvodu odstránenia imelo biele (Viscum album).
Dreviny plnia biologickú, hygienickú, mikroklimatickú funkciu (zlepšujú kvalitu ovzdušia), estetickú a izolačnú funkciu (protihluková, protiprašná a protiemisná bariéra), pôdoochrannú funkciu a ďalšie dôležité funkcie v systéme mestskej zelene.
Stav drevín bol odborne posúdený v teréne. Odborné orezanie drevín bolo zadané dodávateľskej spoločnosti a bolo zrealizované vo vegetačnom období v súlade s platnou legislatívou a normou STN 83 7010. Odstránenie imela prebieha v 15, 16 a 17 týždni kalendárneho roka. Imelo biele (Viscum album) bolo odstránené na ul. Pavlovičovo námestie, Francisciho, Zápotockého, Duklianskych hrdinov, Okružná a Námestie mládeže, Duchnovičovo námestie.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu.


Mestský úrad v Prešove
14. máj 2018

Martin

Asi by bolo dobré zaviesť kontrolný mechanizmus alebo dodať firme aktuálnu mapu mesta s názvami ulíc. Na danom mieste k orezaniu imela nedošlo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania