Nadbytocny prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Lukáš Stach 19. júla 2018

Nakolko su nedaleko od seba 2 prechody so semaformi, tento treti je nadbytocny a brzdi premavku. Nemohol by sa odstranit?

Dakujem

19. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
12. október 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/54850 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Priechod pre chodcov na ulici Pod Kalváriou bol naprojektovaný v rámci stavby preložky cesty I/68 tzv. „Nábrežnej komunikácie.“ Umiestnenie tohto priechodu pre chodcov v danej lokalite rešpektovalo okrem iného aj skutočnosť, že pri zimnom štadióne je umiestnená aj zastávka MHD. Intenzita chodcov na tomto priechode nie je tak veľká, aby spôsobovala spomaľovanie dopravy. Mesto Prešov ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie uvedený priechod pre chodcov nepovažuje za zbytočný a preto ani nepodnikne žiadne kroky za účelom jeho odstránenia.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania