Chýbajúce stromy na Záhradnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Ján Haluška 15. augusta 2018

Chýbajúce stromy na Záhradnej ulici treba konečne nahradiť. Koľko rokov treba čakať na dosadenie?

15. august 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
16. august 2018

Ján Haluška

Upresnenie kde chýba ďalší strom.
03. september 2018

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov eviduje potrebu obnovy aleje na Záhradnej ulici, na ktorej sa okrem prázdnych výsadbových mís nachádzajú aj vysadené nevhodné druhy a kultivary stromov a invázne dreviny, ktoré v zmysle zákona NRSR č. 543/2002 Z.z. o ochrane pírody a krajiny v znení n.p. je potrebné odstrániť výrubom. Novo navrnuté dreviny musia byť vhodné do úzkeho priestoru ulice.
Návrh výrubov inváznych a poškodených drevín a výsadby nových druhov a kultivarov stromov budú predmetom spracovania projektovej dokumentácie.
Uvedené zámery budú konzultované s Krajským pamiatkovým úradom v Prešove. Spracovanie projektovej dokumentácie a výsadba drevín podliehajú ďalším schvaľovacím procesom.
Obstaranie projektovej dokumentácie a realizácia výsadieb je preto plánovaná na rok 2020 s výhľadom na roky nasledujúce.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.


Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania