Verejné WC

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Marko 24. augusta 2018

Dobrý deň,
chcel by som navrhnúť aby v meste bola rozšírená sieť verejných toaliet (možno aj na viacerých miestach - na Hlavnej ulici je to síce úbohé (zrušenie pri Pošte vôbec nechápem), no chýbajú aj v oblasti Masarykovej ulice, pozdĺž celej Hlavnej čo je cca 1 km ich je dosť málo, pri Trojici, na Jarkovej, Slovenskej, Levočskej... ale aj napr. v Centrume, Opále, Centráli (sídl.II), Družbe, Šváby a pod.
Myslím tiež, že funkčné verejné toalety by mali fungovať nepretržite - samozrejme - nejaký automatizovaný vstup za symbolický poplatok a súčasne pod stálym kamerovým dohľadom mestskej polície aby sa predišlo vandalizmu...
Myslím, že by sa týmto značne pozdvihla úroveň služieb v meste. Starším občanom totiž komplikuje dochádzať niekoľko 100m.
Vopred vďaka kompetentným za ústretovosť...

27. august 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.




Mestský úrad v Prešove
27. september 2018

Odpoveď samosprávy

Na území mesta Prešov je zabezpečená prevádzka kamenných verejných WC na dvoch miestach, a to na Floriánovej ulici a Hlavnej ulici.
Od 15.06.2018 boli predĺžené otváracie hodiny verejných WC na Hlavnej ulici, ich prevádzka je zabezpečená nasledovne:
pondelok – piatok od 9,00 hod. do 19,00 hod,
sobota, nedeľa a sviatok od 8,00 hod. do 12,30 hod.
Prevádzka verejných WC na Floriánovej ulici je zabezpečená počas pracovných dní:
pondelok – piatok od 9,00 hod. do 15,00 hod.
Zároveň na Pavlovičovom námestí v priestore parkoviska nachádzajúceho sa pod pravoslávnym Chrámom sv. Alexandra Nevského je umiestnené prenosné ekologické WC.
Prevádzku a údržbu verejných WC na základe zmluvného vzťahu uzatvoreného s mestom zabezpečujú Technické služby mesta Prešov, a.s.



Mestský úrad v Prešove
27. september 2018

Marko

Dobrý deň, ďakujem za vyjadrenie, ktorú ale považujem iba za formálny "popis aktuálneho stavu", ktorý je aj tak nedostatočný na kapacity a rozlohu mesta ako je Prešov (ako je popísané v podnete).
Táto stránka ako a jej podnety sú ale určené ako podnety od občana na vylepšenie, ktorými by sa mohol niekto kompetentný zaoberať, pretože tieto podnety sú smerované od občana na samosprávu kvôli ich posúdeniu a potenciálnej realizácii.
To, že popíšete, ako to teraz je, je všetkým jasné (a preto bol aj podnet podaný), no vôbec to neznamená, že občan je spokojný a podnet sa nejako začal riešiť a teda sa dá povedať, že sa nič nezmenilo. Nikto sa ničím nezačal zaoberať a teda odpoveď takéhoto charakteru bohužiaľ považujem za flegmatický nezáujem samosprávy riešiť tento podnet. Je to vari inak?
Boli posúdené potreby a možnosti zriadenia WC v iných uvedených lokalitách? Áno? Kým? Kedy? Vaša odpoveď smeruje človeka napr. od Trojice na Hlavnú. Vďaka za takú ústretovosť. A čo Opál, Centrum,...? Tiež Hlavná? Tam už nežijú ľudia? Mesto je iba na Hlavnej?
Bola posúdená možnosť otváracích hodín napr. v nedeľu popoludní/večer po 19,00, kedy pracujúci ľudia sa pohybujú v meste? Foriánová do 15,00? To tam chodia ľudia z práce? Ako pracujúceho človeka ma nejako netrápia otv. hodiny napr. počas prac. dní dopoludnia, pretože som v práci - to asi nikoho nenapadne? (nechcem tým samozrejme povedať, že sa to má zrušiť !)
Čo tak automatická prevádzka? Vo Vašej odpovedi ani zmienka o prehodnotení...
Vďaka za (ne)záujem...
27. september 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.



Mestský úrad v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania