Hazardovanie so životom a zdravím občanov

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Vyriešený
meno
ad 20. októbra 2013

Strom a jeho korunová sústava na Terchovskej 9 /Za Kalváriou/ zasahuje do ochranného pásma elektrického vzdušného NN vedenia. Na jar 2013 mesto poslalo pracovníkov tech.služieb orezať konáre na relevantnom strome. To sa aj uskutočnilo, ale orezali to spôsobom, ktorý ešte viac narušuje statiku stromu, čiže kde dostali a kde to bolo jednuduché tam to orezali, kde bol problém tam konáre nechali....aby sa veľmi nenarobili... V konečnom dôsledku ešte viac narušili statiku stromu a lepšie by urobili keby to vôbec neorezávali...Poprosím Vás, aby ste na odborné práce neposielali diletantov...Konáre stromu sa nachádzajú priamo nad NN vedením a pri silnejšom vetre, alebo pôsobením snehu hrozi rozštiepenie kmeňa, ktorý následne spadne na elektrické káble a NN vedenie z dôvodu deštrukcie padne na zem, poškodí nehnuteľnosti a ohrozí zdravie a bezpečnosť ľuďí. To už naozaj v Prešove nevieme orezať ani konáre stromov pri miestných komunikáciach?...

21. október 2013

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
29. október 2013

Odpoveď samosprávy

Na základe doručeného podnetu zverejneného na stránke www.odkazprestarostu.sk k problematike „Hazardovanie so životom a zdravím občanov“, Vám ako správca verejnej zelene zasielame nasledovnú odpoveď.
Po vykonaní miestneho šetrenia a po dôkladnej kontrole dodávateľských faktúr a zadávacích protokolov konštatujeme nasledovné:
Mesto Prešov nevykonávalo na uvedenej drevine údržbu – orezávanie konárov v roku 2013 ani v roku 2012. Domnievame sa, že vzniknutý stav bol spôsobený zástupcami Východoslovenskej distribučnej spoločnosti (blízkosť vzdušného vedenia), prípadne neodborným zásahom obyvateľov predmetnej lokality. Na základe dostupných podkladov nie je zrejmý vlastnícky vzťah k uvedenej drevine, avšak s prihliadnutím na predchádzanie poškodeniu majetku a zdravia občanov v danej lokalite, mesto Prešov ako správca verejnej zelene zabezpečí vykonanie údržby na predmetnom strome v najbližšom období. Správca verejnej zelene zabezpečuje činnosti údržby verejnej zelene v zmysle zákona č.543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny a v súlade s normou STN 83 7010 predmetom ktorej je ošetrovanie, udržiavanie a ochrana stromovej vegetácie.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania