Prostĕjovská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Lukáš 21. apríla 2020

Dlhodobo odstavene nevyuzivane vozidlo.

21. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
18. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia nie je oprávnená, resp. povinná vykonávať u motorových vodidiel kontrolu, či tieto majú vykonanú technickú a emisnú kontrolu /ďalej lek TK a EK/ v stanovených lehotách. V zmysle príslušných ustanovení zákona NR SR č. 106/2018 Z.z. o prevádzke vozidiel v cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vecne a miestne príslušnými na kontrol y zabezpečenia výkonu TK a EK v stanovených lehotách sú Okresný úrad - Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, na základe znenia príslušných ustanovení hore uvedeného zákona v rámci automatizovaného jednotného informačného systému cestnej dopravy, resp. Policajný zboru Slovenskej republiky v zmysle znenia príslušných ustanovení zákona NR SR č. 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ale len v cestnej premávke.

Mestská polícia v Prešove
15. máj 2021

Ada Amm

Auto permanentne blokuje parkovisko, nech si to dotyčný dá preč alebo nech to skúsi mesto zriesit inak, ako tým ze sa to presunie a dovezie nazad, parkovisko nie je smetisko

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania