Zlatobanská-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Floro 22. júna 2020

Zdravím.Ja chcem nadviazať na články v novinách,o nebezpečnom (ne)napojení cykloželezničky na Zlatobanskej ulici.Cesta na Solivar okolo bývalého družstva potom od cykloželezničky cez Zlatobanskú je veľmi nebezpečná pre cyklistov.Frekvencia aut je veľká a nie je tam ani chodník,ani dokonca krajnica.Cyklisti sú nútení jazdiť po ceste,kde ich obchádzajú rýchlojazdiace autá.Chodia tam aj rodičia s deťmi sa bicyklovať.Prečo sa v projekte nepočítalo s napojením cyklochodníka až do mesta?Je len otázka času kedy sa tam stane nešťastie.

22. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
22. júl 2020

Peter

chýba údržba cyklistického chodníka Solivar-Zlatá Baňa - kosenie popri chodníku pásu šírky aspoň cca 1-2 m. Mohlo by sa to stať napríklad rizikové z pohľadu šírenia kliešťov a ich preskočenia na človeka.
Foto je zo vstupu na cyklistický chodník od ŠM Solivar.
22. júl 2020

NebudemLabutKedNebuduUradnici

Kliešte neskáču ani nelozia po stromoch a potrebujú vlhko, takže na okraji asfaltového cyklochodníka asi nebudú. Ale samozrejme pokosiť treba, nie je príjemné mať nohy ošľahané burinou. Ten istý problém cykloktrasa na sídlisku 3, zarastené.
27. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Projekt „Cykložleznička Prešov - Zlatá Baňa - I. etapa je realizovaný v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu na základe projektovej dokumentácie spracovanej spoločnosťou A.P.H. ateliér, s.r.o., Kutuzovova 13, 080 05 Prešov. V súčasnosti je stavba zrealizovaná, prebiehajú procesy vedúce ku kolaudácii stavby, spojené s dopracovaním projektovej dokumentácie za účelom elimináciou kolíznych situácií na trase cykloželezničky - primárne na začiatku cykloželezničky v časti Solivar a v časti Kokošovce (doplnenie vodorovného a zvislého dopravného značenia). Navrhované riešenia boli zaslané na KR KDI Prešov za účelom vydania odborného stanoviska.
Mesto Prešov zároveň spracovalo projekt „Chodník ul. Zlatobanská a Pod Hrádkom“, ktorý taktiež rieši bezpečné napojenie na cykloželezničku. Prebieha proces stavebného konania. Mesto má záujem uchádzať sa o získanie externých zdrojov na realizáciu tohto projektu.
Ďakujeme za Váš podnet.

Odbor riadenia projektov MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania