Nerešpektovanie dopravných predpisov-ZÁKAZ VJAZDU

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Neriešený
meno
Michal 15. mája 2014

Dobrý deň,

chcel by som nahlásiť ustavičné porušovanie dopravných predpisov - nerešpektovanie značky ZÁKAZ VJAZDU zo strany vodičov na ulici RUMANOVA z ulice MOYZESOVA smerom na ulicu VAJANSKÉHO. Najhoršie je to dopoludnia a potom poobede v čase špičky. Poprosim kompetentných zo strany mesta PREŠOV aj zo strany MESTSKEJ POLÍCIE o dodržiavanie predpisov a tvrdších postihov pre vodičov. V prieme túto značku denne poruší aj 20 a viac áut. (20 x pokuta za porušenie=slušný zárobok pre Mestkú políciu a to len za jeden den). Značka je osadená viac ako 1 rok, ale vyzeráto to, že je tam iba na okrasu. Ďakujem za skoré vyriešenie tohto problému.

16. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

S pozdravom

Mgr. Lenka Husovská
Interná audítorka
MsÚ v Prešove
27. máj 2014

Matúš

Autor podnetu by sa mal najprv naučiť pravidlá cestnej premávky, predovšetkým význam a použitie dopravných značiek.
Značka B27 je použitá na križovatke ulíc Moyzesova a Rumanova z dôvodu, že ulica Rumanova je jednosmerka, na čo vodičov upozorňuje značka B2 z Moyzesovej a z Vajanského ul.
Vodiči, ktorí sa dostali Rumanovu ul. použili vjazd z Hodžovej ulice, kde nie je žiadna značka zakazujúca vjazd na Rumanovu. Títo vodiči sa ďalej riadia dopravnými značkami B30, B31, respektíve D11.
27. máj 2014

Michal

Písal som o porušení dopravných predpisov na križovatke Moyzesova-Rumanova (smer Vajanského). A nie o križovatke Hodžova-Rumanova. Značky sú osadené, len sú malo rešpektované
05. jún 2014

Odpoveď samosprávy


Hliadky mestskej polície v rámci svojej činnosti pravidelne vykonávajú kontrolu dodržiavania dopravných predpisov na území mesta, ktoré je mestská polícia oprávnená v zmysle Zákona SNR č.564/1991 o obecnej polícii riešiť. Na základe podnetu s ktorým boli oboznámení všetci príslušníci mestskej polície, bol za účelom dodržiavania príslušného dopravného značenia na Rumanovej ulici navýšený počet kontrol.
Na záver Vám chcem poďakovať za doručený podnet, ktorým občan iniciatívne poukázal na konkrétny nedostatok a tým prispel k skvalitneniu životného prostredia v meste Prešov.

S pozdravom

Mgr. Ján Andrejko
náčelník MsP
15. december 2014

obcan

prešlo 7 mesiac a situácia sa nezlepšila. týmto chcem pogratulovať Mestskej políci aj Mestu z neschopnosti. Keby aspň dávali pokuty.... zastavia auto a nechaju ho isť. bravoooo, TIE ZNAČKY BY SOM ODSTRÁNIL, nikto ich rešepektuje

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania