Prečo sa opravujú chodníky asfaltovaním?

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Ján Haluška 16. apríla 2018

Prečo sa opravujú chodníky asfaltovaním? Mesto mi v minulosti odpovedalo, že pri obnove ulice je potrebné zabezpečiť úpravu chodníkov tak, aby boli v celom svojom profile priepustné pre vodu a vzduch...
Vzhľadom na obrovské množstvo vyrúbanej zelene v meste a na nevhodný materiál povrchu chodníkov môžeme očakávať problémy. Pred časom sme mali počas búrky už aj na Táborisku preplnené kanály a voda vybuchovala do pivníc. To, že sa mesto bude prehrievať je už teraz jasné. Vysušovanie prostredia je už realita. Spôsobuje to strata zelene a nezadržanie vody v mieste kde dopadla. To, že sa opravuje je fajn, ale robí sa to nevhodnou technológiou a na miestach, kde nie je vysoká premávka chodcov ani áut. Tam, kde je to najviac potrebné sa nerobí nič.

16. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
16. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Oprava povrchu chodníkov, ktoré boli v minulosti zhotovované liatym asfaltom sa dnes opravujú obaľovanou zmesou ABJ. V meste sa realizujú chodníky pokládkou zámkovej dlažby, ktorá je priepustná pre vodu. Asfalt je z hľadiska údržby a odolnosti najvhodnejšie, pretože dobre odoláva poveternostným vplyvom a je odolný voči soliam.
Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta.


Mestský úrad v Prešove
12. júl 2018

Ján Haluška

Metodova ulica - povrch chodníka

Prečo je znovu chodník na Metodovej ulici opravovaný asfaltom? Potrebujeme ďalší tobogán na odtok vody? Prečo mesto opravuje chodníky technológiou, ktorá nezadrží vlahu?
Znovu pripomínam, že mesto v písomnej aj v ústnej podobe deklaruje že bude zadržiavať vlahu v meste. Potom urobí presný opak. To si z nás niekto uťahuje? Podrobnosti v odkaze:
V meste sa realizujú chodníky pokládkou zámkovej dlažby, ktorá je priepustná pre vodu.
https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/50704/preco-sa-opravuju-chodniky-asfaltovanim
..............
Prešov pripravuje inventár emisií ...
Mesto sa v dotazníku pýta občanov v 11. bode na návrhy, čomu by sa malo mesto v rámci danej témy venovať prioritne, príklady riešení/opatrení ...
https://www.presov.sk/oznamy/presov-pripravuje-inventar-emisii-.html

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania