Sediackeho povstania-strom-napadnutý

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení

Stromy viacero kusov boli napadnuté vandalom. Odrezané popri spodku. Žiadam mesto, aby na štátnej polícii podalo trestné oznámenie vo veci poškodzovania majetku. Podľa mojich informácii to mesto nerobí, a práve to je dôvod, že si zopár jednotlivcov v meste takto vo veľkom rad radom vyreže viacero nových stromov. Ak to nahlásite polícii, tak minimálne tam pôjdu zdokumentovať a vypočujú ľudí z bytovky a ten kto to robí sa spamätá a prestane, lebo môže skončiť v base. § 305 Trestného zákona (1) Kto v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi na ochranu prírody a krajiny alebo so všeobecne záväznými právnymi predpismi na ochranu exemplárov reguláciou obchodu s nimi vo väčšom rozsahu c) poškodí alebo zničí strom alebo ker, alebo ich vyrúbe, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

14. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
21. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov v prípade zistenia vandalizmu a poškodzovania drevín podáva podnet príslušným orgánom ihneď po zistení takejto skutočnosti.
Vec poškodzovania drevín na ulici Sedliackeho povstania rieši Okresné riaditeľstvo policajného zboru v Prešove, odbor kriminálnej polície.
Ďakujeme Vám za doručenie podnetu a všímavosť.

Odbor územného rozvoja, architektúry a výstavby MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania