Ulica M. Gorkého-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Zuzana 06. októbra 2020

Dobrý deň. Chcela by som nahlásiť auto, ktoré je už viac ako 5 mesiacov odstavené na jednom mieste na našom parkovisku. Jeho majiteľ využíva aj iné vozidlo, a rovnako ho parkuje na tomto parkovisku, hoci tam nebýva. Resp. byt, ktorý obýva má väčšinou voľné parkovacie miesta z druhej strany od hlavnej cesty. Uvedená Toyota Land Cruiser je mimo toho veľmi nevhodne zaparkovaná pred schodami, čo spôsobuje problém pre mamičky s kočíkmi a ľudmi s bicyklami, ktorí potrebujú použit nájazd. STK má do 11.2020. Viem, že problémy s parkovaním sú všade, akšak v tomto prípade ide len o lenivosť a aroganciu mladého človeka, ktorý by, namiesto pár schodov ktoré by musel prekonať a trochu komplikovanejšieho manévrovania pri parkovaní pred svojím domov, najradšej zaparkoval u seba v obývačke. Ďakujem

06. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preverí mestská polícia.
Kto? MsP
Kedy? jeseň 2020

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
19. október 2020

Zuzana

Auto bolo po “preverení” preparkované o dve miesta vedľa, kde opäť blokuje miesto pre obyvateľov 56 bytov. Nakoľko majiteľ užíva druhé auto.
20. október 2020

Viktor Novy

Pani Zuzana len pre zaujímavosť mi prosím Vás napíšte akého priestupku sa vodič vozidla dopustil, ma základe ktorého, by ho mohla polícia donútiť vozidlo pakovať niekde inde. Hypoteticky - ja bývam na starom sídlisku ak vozidlo zaparkujem u Vás na Severe ničoho sa nedopúšťam (samozrejme ak mám všetky náležitosti okolo vozidla platné). Polícia by ani nemala dôvod "preverovať " moje vozidlo.
20. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 20.10.2020 počas kontroly sa vozidlo na mieste podľa fotodokumentácie z príspevku nenachádzalo. Vozidlo má platnú EK, TK. Vodič vozidla sa parkovaním na mieste nedopúšťa priestupku.

Mestská polícia
20. október 2020

Zuzana

Ulica M. Gorkého-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Dobrý deň. Uvedené čierne BMV opakovanie dlhodobo zaberá parkovacie miesto. Majiteľka nebýva v okolí.

Ďakujem
20. október 2020

Viktor Novy

Pani Zuzana, akého priestupku sa majiteľka vozidla dopustila. To že nebýva v okolí nie je priestupok. Ak parkuje na tom istom mieste dlhšie ako 30 dní, mohlo by sa jednať o záber verejného priestranstva, ale ako policajti majiteľovi preukážu, že ani na minútu s vozidlom v priebehu tých tridsať dni z miesta neodišiel.
20. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
dňa 20.11.2020 počas kontroly sa vozidlá na mieste podľa fotodokumentácie z príspevku nenachádzali. Obidve vozidlá majú platnú EK, TK. Ich vodiči sa parkovaním na mieste nedopúšťajú priestupku.

Mestská polícia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania