Trhová ulica-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Martin 11. októbra 2020

Už dlhšiu dobu majú predajcovia na tržnici natiahnuté plachty medzi stánkami. Spočiatku ich dávali každý deň dole, ale teraz už tomu tak nie je. Dosť to ruší, hlavne v noci pri vetre, musíme mať zatvorené okná. No ani pekne to nevypadá. A v poslednom čase už ani o čistotu po predaji sa nedbá.

12. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Jeho riešenie zabezpečí správca trhoviska Správa majetku mesta Prievidza, s.r.o.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
14. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
SMMP, s. r. o., ako správca trhoviska navštevuje tržnicu na Trhovej každý deň od pondelka do soboty. Počas tejto kontroly vždy upozorňujeme predávajúcich na nedostatky na trhových miestach, vrátane prípadného neporiadku v okolí predajného miesta. Predávajúci po skončení denného predaja sú povinní si svoje predajné miesto, ako aj jeho okolie, upratať. Toto aj predávajúci dodržiavajú. Avšak po ukončení predaja vo večerných hodinách navštevujú tieto miesta občania bez domova, po ktorých skutočne v priestoroch tržnice nachádzame pravidelne neporiadok. Tento potom odstraňujeme vlastnými kapacitami, prípadne za pomoci VPP pracovníkov mesta. Často sa však stáva, že keď prídeme ráno na tržnicu, tak už samotní predávajúci majú tento neporiadok, čo nespôsobili, uprataný.

Čo sa týka plachiet medzi stánkami, tak tieto si osadili predávajúci na vlastné náklady a to z dôvodu, aby v čase nepriaznivého počasia, alebo v prípade veľmi slnečných dní, zabezpečili komfort nakupovania práve zákazníkom tržnice. To že v tomto čase nedávajú plachty dole je pravdepodobne z dôvodu dlhodobej nepriaznivej predpovede počasia, kedy už v skorých ranných hodinách prší, a preto plachty nebalia každý deň. Na uvedený nedostatok predávajúcich upozorníme a budeme vyžadovať priebežné plnenie povinností.

Záverom Vám však chceme dať na vedomie, že Mesto Prievidza v spolupráci so Správou majetku mesta Prievidza uvažuje o kompletnej rekonštrukcii tržnice na Trhovej ulici, kde bola už spracovaná štúdia, ktorá rieši okrem iného aj kompletné prestrešenie všetkých predajných miest, vrátane uličiek pre kupujúcich. Verím, že aj v týchto ťažkých časoch dokážeme nájsť riešenie a finančné prostriedky, ktoré by trhovisko na Trhovej ulici vynovili a dali mu novú a modernú podobu.

Ďakujeme za Váš podnet. Ako správca sa budeme snažiť aj naďalej prevádzkovať toto trhovisko na osoh predávajúcich a aj všetkých obyvateľov nášho mesta.

Ing. Roderik Weissabel
vedúci ekonomického úseku
Správa majetku mesta Prievidza, s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania