Okružná cesta-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Marianna 22. novembra 2020

RUŠENIE POVINNÉHO NOČNÉHO KĽUDU

Podávame sťažnosť na spôsob zásobovania predajne potravín COOP Jednota na Okružnej ulici (Kolotoč) v Prievidzi, ktorá dlhoročne ruší povinný nočný kľud obyvateľov okolitých bytových domov. Zásobovanie prebieha denne aj v nočných hodinách od cca 2:30 aj počas víkendov! Hluk spôsobený zásobovaním (manévrovanie vozidlami, nevypínanie motora počas zásobovania aj samotné štartovanie, púšťanie hlasitej hudby, trieskanie dverami na vozidlách i dverách na prevádzke, trieskanie prepravkami atď.) ruší povinný nočný kľud obyvateľov našich bytových domov. Žiadame vás, aby zásobovacie autá mali ZÁKAZ privážať tovar do predajne COOP Jednota v čase od 22.00 hod. do 6.00 hod., t. j. v čase povinného nočného kľudu!

20. november 2020

Marianna

Podľa VZN mesta Prievidza č. 117/2011 § 8 Kontrola a pokuty 1. Kontrolu dodržiavania tohto VZN sú oprávnení vykonávať príslušníci Mestskej polície Prievidza a primátorom mesta poverení zamestnanci mesta Prievidza. Žiadnu kontrolu oprávnení príslušníci MsP ani poverení zamestnanci mesta Prievidza nevykonávajú! Vedia o probléme! Máme za to, že vedome porušujú dané nariadenie. Keď treba sledovať príchod áut do zákazu vjazdu, ihneď pohotovo príslušníci MsP prídu! Veľmi zaujímavé, hanba!
22. november 2020

Marianna

Okružná cesta-stavby a budovy-prekračovanie limitov hluku

Obťažovanie obyvateľov bytových domov svetlom, hlukom, vibráciami, prašnosťou! Prevádzka COOP Jednota - zásobovanie spôsobujú obyvateľom ujmu. Katastrofa v noci aj cez deň počas dovozu tovaru. Dokonca vandalizmus (močenie pri aute pri dovoze pečiva, zahadzovanie špakov od cigariet samotnými predavačkami) - dobrú chuť milí zákazníci ...
23. november 2020

Milos Bujna

Vo vami spomínam VZN je napísané " Za šírenie nadmerného hluku sa pre účely tohto VZN považuje porušenie povinnosti a limitov stanovených osobitným predpisom". Odkedy mestský policajti môžu merať prekročenie limitov? Nemôžu, preto to ani nemôžu riešiť. Merať to nemôže ani mesto.
Obťažovanie obyvateľov bytových domov svetlom, hlukom, vibráciami, prašnosťou môže riešiť na základe zákona len Hygiena.
23. november 2020

Viktor Novy

Tak to som naozaj zvedavý ako to Jednota zabezpečí, aby splnili Vašu požiadavku a pritom ráno mali všetko čerstvé. Všetky predajne v Prievidzi (okrem supermarketov) sa nachádzajú v okolí obytných domov.
Tak čerstvé pečivo, mlieko bude až od 13.00 h. Čo na to povedia ostatní obyvatelia.Pekári aby stihli zásobiť predajne začínajú s rozvozom o druhej v noci. A čo také mlieko zo Zvolena.
23. november 2020

Milos Bujna

My máme pod oknami železnicu. Kúpil som si byt s výhľadom na trať a teraz budem natáčať vlaky ako v noci rušia povinný nočný kľud? Kamarát si kúpil dom pri cintoríne a po nočnej nemôže späť lebo tam hrá hudba. Neviem čo robia tí policajti, treba zakázať jazdu vlakov v noci a zakázať pohreby.
23. november 2020

Marianna

Milí pán Bujna, prečítajte si to ešte raz celé a poriadne! Chýbajú Vám aj ďalšie informácie. Majú to na starosti aj MsP. Okrem iného je veľmi zaujímavé, že pri podnete, ktorý prikladám v prílohe: "Dosť to ruší, hlavne v noci pri vetre, musíme mať zatvorené okná." - sa nič merať nemuselo! Išlo len o plachty! Reakcia dokonca bola so slovami: "Ďakujeme za Váš podnet. Ako správca sa budeme snažiť aj naďalej prevádzkovať toto trhovisko na osoh predávajúcich a aj všetkých obyvateľov nášho mesta." A garantujem Vám, že tie hodnoty sa prekračujú nadmerne! Nech sa páči, presťahujte si danú prevádzku pod svoje obydlie a užívajte zásobovanie.
23. november 2020

Marianna

Milí pán Novy, vypisujete bludy. Predstavte si, že všetko sa dá riešiť! Kde je vôľa, tam je aj cesta. Daná prevádzka porušuje, čo sa dá. My neriešime všetky predajne, ale Jednotu na Kolotoči!
Predstavte si, že tí pekári môžu prísť na túto prevádzku ako posledný v poradí ... Skutočne sa to dá riešiť, je veľa možností ... tiež by mohli posunúť otváracie hodiny (napr. od 7:00). V okolí je kvantum potravín! Krásne sa všetko dá riešiť ...
23. november 2020

Marianna

Pán Bujna, Vaše komenty sú neadekvátne, netýkajú sa prevádzky COOP Jednota Kolotoč, čo máte pri dome je Váš problém. Nuž, treba natáčať, samotná Jednota to od náš žiadala - tak sa dokumentuje! Videá sa budú zverejňovať.
23. november 2020

Marianna

Zásobovanie a hygiena, čúranie vodiča v čase 3:09 ...

https://youtu.be/yttrUjluo5c
23. november 2020

Milos Bujna

Podľa mňa, ak je ručený nočný kľud prechádzajúcim, odchádzajúcim a štartujúcim zásobovacím vozidlom,alebo hlukom pri zásobovaní, nejedná sa o priestupok, ale o správny delikt na úseku verejného zdravotníctva podľa zákona č. 355/2007 Z. z. Kontrolovať prekročenie limitov pre určitú dobu môžu len orgány uvedené v §3 hore uvedeného zákona, pričom mestskú políciu ani mesto tam nevidím.
Mestský policajti by mohli riešiť rušenie nočného kľudu v prípade ak by vodič ako fyzická počas zásobovania náročky nechal nahlas pustené rádio, prípadne by močil na verejnom priestranstve. Ale to by ho policajti museli chytiť na mieste pri tom znečisťovaní.
A uplne súhlasím s p. Viktorom
23. november 2020

Milos Bujna

A ešte jedna vec: Tie potraviny sú tam koľko rokov 30 - 40.
23. november 2020

Miroslav Lenhart

Malý postreh.
23. november 2020

Marianna

Tak tak, bola som aj ja svedkom (viackrát) ako sa špaky pekne prstom odhodia pri búdu. Ako aj močil vodič/zásobovač pri dverách vozidla bez dezinfekcie rúk. Nuž, tradičná kvalita potravín ... čerstvého pečivka.
23. november 2020

Marianna

pán Bujna, pobavili ste ma: "A ešte jedna vec: Tie potraviny sú tam koľko rokov 30 - 40."
Máte trošku skreslenú realitu, pred 30-40 rokmi nebolo zásobovanie v takej miere ako v súčasnosti. Okrem iného v sobotu aj nedeľu boli obchody zatvorené! A boli aj iné otváracie hodiny! Nežijeme v minulosti, prevádzka nie je zásobovaná jedným vozidlom! Nemáte ani šajnu, čo sa tam deje a hráte sa na mudrlanta! A čerstvé pečivo kúpite počas celého dňa na každom rohu ...
23. november 2020

Milos Bujna

Tak aj vy ste ma pobavili:
1,Čoho sa dopustila tá pani čo fajčí? Na ňu sa nevsťahuje náhodou zákon o ochrane osobných osobných údajov, resp. máte jej súhlas na zverejnenie fotografie? Ona nemá ochranu súkromia?
2 Môj sused robil pred rokmi v pekárni a vstával o jednej v noci. Tak asi v noci zásobovali aj voľakedy a tak isto tí čo vozili mlieko, ovocie.
A čo sa týka tých špakov odhodených pri búde - je to súkromný pozemok, tam by ani policajti nič nespravili. A ak ten vodič močil na súkromnom pozemku tiež by nič nespravili. Môžu riešiť len verejné priestranstvo.
Pani zlatá treba si naštudovať zákon a potom druhých poučovať. A ešte, vadí to len Vám alebo viacerým susedom. Bývajú tam 30 rokov a to im doteraz nevadilo?
23. november 2020

Marianna

Všetko je v poriadku, lepšie sa pozrite na fotografiu ...
Žiaľ, máte nesprávne informácie! Ste úplne mimo. A objednajte sa na konzultáciu,
keď sa potrebujete debatovať. Dovidenia ...
23. november 2020

Milos Bujna

Ok. Bod číslo 1 vo veci ochrany osobných údajov beriem späť, ospravedlňujem sa. Ale čo sa týka priestupkov kľudne sa môžete objednať na konzultáciu, lebo čoho sa dopustila?
23. november 2020

Miroslav Krajčík

Ia mať vaše starosti 🤣. Býval som pri potravinách v Bojniciach 25 rokov, registroval som dodávky z pekární ale na rušenie nočného kľudu, to rozhodne nie je.
23. november 2020

mirec ........

Viktor Novy,takže vo Zvolene podoja kravičky a letia z čerstym mliekom do Jednoty na Okružnej do Prievidze.Keby ste tu byval a pride o 3.00 .... z pečivom, vystupi z auta dvere nechá otvorene,muzika vyhrava,potom trieska z bedničkami,tak už by ste boli asi na pavilone C v Bojniciach (to su tie balkony z mrežami),potom pride druhy,tretí,štvrtý,o 5,20 nakladiak z NR špz-kou keksiky,cola,muka atdˇ(lebo to sa musí vyložiť v čase nočneho kludu),hrkoce z vymlatenym nizkozvižnym vozikom po korbe a po betonovej ploche ktora pametá ešte Stalina, by ste zmenil nazor a p.Marianne sa omluvil
24. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
O stanovisko sme požiadali COOP JEDNOTA PRIEVIDZA, spotrebné družstvo.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
24. november 2020

Marianna

Ďakujeme,
žiadame o finálne riešenie, nakoľko problém pretrváva. Ide o "priemyselný areál." Okná sú stále špinavé od nadmernej prašnosti, v noci sa nedá spať kvôli zásobovaniu. Vodiči to majú "na háku", sú bezohľadní. Bolo by vhodné dať na dodatkovú tabuľu aj čas povolenia zásobovania od 06:00 hod alebo elektromechanickú závoru.
24. november 2020

Miroslav Krajčík

Predajňa COOP Jednota je podľa Vás priemyselný areál? My čo máme okná do Gorazdovho nábrežia a bývame pri potravinách s pohostinstvom, to je tiež priemyselný areál?
24. november 2020

Ľubor Mokrý

Budem sledovať vyriešenie tohoto príspevku. Potom ak zakážete zásobovanie potravín budem žiadať zastaviť dopravu na Bojnickej ceste od 22.00 h do 06.00 h., však to sa tu už nedá vydržať, čo tie autá v noci robia. Aj my máme nárok na "povinný nočný kľud". A o nadmernej prašnosti ani nehovorím.
24. november 2020

Marianna

V obytných domoch na Bojnickej ceste sa spať dá, predstavte si, bývala som tam!
Spanie v danej lokalite ako v bavlnke ;-)
Každý si riešte svoje veci ...
24. november 2020

Marianna

príchod vozidla pred 2:44 hod
dľa zistených informácii tu o takomto čase auto nemá čo robiť ...
https://youtu.be/ZuiO7Yt1FqI
24. november 2020

Miroslav Krajčík

Úprimne, keď spím tak spím a nenahrávam si autá o 02:44. Pohyb vozidiel nie je zakázaný medzi 22:00-06:00, ti by ráno nechodili ani prvé autobusy... Váš podnet je naozaj pritiahnutý za vlasy, bez urážky.
24. november 2020

Miroslav Krajčík

A ešte dodám, že som býval v Bojniciach pri nemocnici. Vrtuľníky, sanitky... Aj tie by ste zakázali, však?
24. november 2020

Marianna

Vaše komenty sú pritiahnuté za vlasy pán Krajčík!
Vy ste mimo a neznalý a evidentne Vám to nedopaľuje!
Naštudujte si právne veci.
Nebudem viac reagovať ...
24. november 2020

Marianna

no pán Krajčík, vy ste jasný :-D
permanentný kverulant, od mája 2019 podaných 25 podnetov na riešenie ...
viac menej Staré Sídlisko; vidím, že Vy nemáte čo robiť
nech sa darí :-) dovidenia
P.S. odporúčam ostatným pozrieť v prehľade
28. november 2020

Miroslav Krajčík

Hej hej, evidentne s vami ľudia "súhlasia".
28. november 2020

Miroslav Krajčík

Ahojte podnety sa väčšinou týkajú dopravnej situácie, značenia, chodníkov, verejného osvetlenia, ktoré bolo nefunkčné rovnako ako aj formulár na webe TSMPD, ktorý bol nefunkčný, takže píšte si čo chcete 😉. Ako píšem, vy by ste zakázali aj sanitky, autobusy. Ale, keď nebudete mať v Jednote ráno tovar, tak sa budete sťažovať, že ho nedoviezli...
01. december 2020

mirec ........

sudruh Krajčík,Jednota je otvorená od 6.00 do 19.00,tak tu nerobte paniku..
01. december 2020

Miroslav Krajčík

Ja robím paniku? Mne je Jednota ukradnutá...
02. december 2020

Viktor Novy

pán mirec ...... (tiež by som mohol napísať súdruh) podľa Mariany ste aj vy "permanentný kverulant 34 podnetov na riešenie ... viac menej Staré Sídlisko; vidím, že Vy nemáte čo robiť". To nie sú moje slová ospravedlňovať sa Vám nebudem.
02. december 2020

Marianna

pán Viktor Nový ako prosím?! Sú to veru Vaše slová! "permanentný kverulant 34 podnetov na riešenie ... viac menej Staré Sídlisko; vidím, že Vy nemáte čo robiť" - Pozor, nie sú moje!!! Naučte sa čítať, zopakujte si gramatiku a citácie! Písala som niečo iné. Evidentne ste nepochopili ani pointu, ktorou bola frekvencia podnetov od Miroslava Krajčíka! 3, 4, dokonca 6 podnetov mesačne (6x za apríl 2020). Takže láskavo neprekrúcajte! Pán mirec má od mája 2019 dľa webu 12 podnetov. Krajčík 25! Treba lepšie čítať!
Údajne je Vám Jednota ukradnutá ... tak sa podľa toho správajte.
02. december 2020

Marianna

Miroslav Krajčík, skutočne vypisujete bludy. Predstavte si, že nemáme záujem zakázať sanitky ani autobusy! Uniká Vám podstata daného problému ... A Vaše slová "keď nebudete mať v Jednote ráno tovar, tak sa budete sťažovať, že ho nedoviezli..." sa tiež nezakladajú na pravde. Nie sme odkázaní na dva rožky o 6:01. Obchod je otvorený do 19:00 (po-pia), tiež v sobotu a nedeľu - tovar sa má kedy dovážať a vykladať.
02. december 2020

Viktor Novy

pani Mariana celé je to skopírované, až na číslo 34 a náročky resp. účelovo som nenapísal od kedy. Všetko sú to Vaše slová. Ale vidím, že len vy máte pravdu, všetci ostatní sa majú objednať na konzultáciu zo zákonov, doučiť gramatiku .. Ale aj tak Vám prajem všetko dobré.
08. december 2020

Milos Bujna

V MY Hornonitrianske noviny je odpoveď hygieny, resp. regionálneho úradu verejného zdravotníctva.
10. december 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: COOP JEDNOTA PRIEVIDZA, spotrebné družstvo
10. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
12. december 2020

Ľudovít Čierny

Ohľadom tohto podnetu nech Jednota nič nerieši. Ten obchod tam bol-je-a bude !!! Pani Marianna ,mňa by zaujímalo koľko rokov tam bývate !!!! Tak isto,ako Vy, by mohli žiadať o preloženie železničnej trate a mostov cez Handlovky,obyvatelia tzv. Čínskeho múru !!! Jednota a samospráva NIČ NETREBA RIEŠIŤ !!!
12. december 2020

Ľudovít Čierny

Vo vašom príspevku píšete,že PODÁVAME SŤAŽNOSŤ....... Zaujímalo by ma ,koľkí obyvatelia. Z toho všetkého mám pocit,že ten problém JE U VÁS,keď nemáte inšie na práci len vo dne ,alebo v noci ,fotiť a natáčať z okna.
30. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Áno, dostali sme sťažnosť na nočné zásobovanie našej predajne na Okružnej ulici v Prievidzi. Preverili sme situáciu a zredukovali závozy počas nočných hodín. Jednali sme s dodávateľmi pekárenských výrobkov, aby prijali opatrenia a zabezpečili, aby občanov bývajúcich v okolí, pri príchode a vykládke tovaru, čo najmenej obťažovali hlukom, neprimeranou dĺžkou doby vykládky alebo iným obdobným spôsobom. Zásobovanie pekárenskými výrobkami v nočnom čase je však nevyhnutné, aby sme zabezpečili čerstvosť pečiva, ktorú zákazníci očakávajú. U ostatných dodávateľov, u ktorých mohol problém vznikať, došlo k posunu rozvozov na čas po 6-tej hodine. Pre objektívne posúdenie stavu sme prostredníctvom Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Bojniciach požiadali o vykonanie merania za účelom zistenia úrovne emisií hluku v okolí prevádzky s výsledkom, že posudzovaná hodnota neprekračuje prípustnú hodnotu. O výsledku merania sme informovali Mestský úrad v Prievidzi, ktorému bola sťažnosť doručená. Prijali sme opatrenia pre eliminovanie hluku, zabezpečili vykonanie merania a týmto považujeme sťažnosť za vybavenú.

S pozdravom

Mgr. Elena Fabianová
vedúca obchodného úseku

COOP Jednota Prievidza, spotrebné družstvo
A.Hlinku I./437
971 68 Prievidza
tel. +421465199152, +421918637421
e-mail: [email protected]
11. október 2021

Marianna

Chronický problém, rušenie POVINNÉHO nočného kľudu, prevádzka COOP Jednota. Vodiči zásobovania rušia povinný nočný kľud od 3:00 hod, do 6:00 hod. je to „rock & roll“ v priamom prenose. V mesiacoch január a február 2021 bolo citeľne lepšie. Až dva mesiace to vydržalo. Od marca 2021 sa všetko zhoršovalo, trvá to neustále. Vodiči robia hluk, budia nás, trieskajú dverami, väčšie vozidlá chodia pred 6:00 hod. (rozpísané to už bolo). Je nariadený povinný nočný kľud a vodiči ho ignorujú, doslova vedome, naschvál robia hurhaj, trieskajú s bedničkami, dverami ... !!! Boli urobené merania, v ktorých sa jasne preukázalo, že namerané hodnoty presahujú povolené hodnoty. Privolaná polícia buď nepríde alebo keď príde hliadka, tak len bezducho prejde okolo vozidla a absolútne nič nerieši.
18. máj 2022

Marianna

Chronický problém!
Denno-denné rušenie povinného nočného kľudu aj v soboty a nedele, obťažovanie obyvateľov sídliska svetlom, hlukom, prašnosťou. Vodiči vedome porušujú nariadenia - dľa ich slov: "ja už nič nemám, nebudem čakať". Kto im dal kľúče, aby od 2:15 nosili tovar a chodili pre prázdne bedne?! Trieskajú a robia hluk. Ignorácia zo strany mesta je už neakceptovateľná, prosím Vás, treba to dať do TV, či na súd?
18. máj 2022

Miroslav Krajčík

Ja sa naozaj bavím 😀 a nedá sa mi nereagovať po vyše roku. Chronický problém máte len a len vy. Ja neviem, či vás z tej Jednoty prepustili alebo len nemáte ten obchod a vodičov zásobovania rada. Máte vyjadrenie, že sa vykonali merania, všetko je v poriadku a stále píšete v množnom čísle ako sú obyvatelia sídliska budení dodávkami s pečivom, no mám pocit, že len vy máte ľahký spánok, pretože nikto iný sa tu nesťažuje. Opakujem, že som býval pri potravinách spojených s krčmou a zároveň pri nemocnici 25 rokov a nemal som takéto problémy ako vy, respektíve dokážem asi lepšie tolerovať zvýšený hluk narozdiel od vás. Neviem, čo by ste robili keby bývate napríklad pri Jantári alebo v blízkosti železničnej stanice, asi by ste sa zbláznili. Každému tu píšete nech sa stará o seba, za to vy môžete neustále riešiť jednu a tú istú vec dookola. A ten nonsens, že kto dal kľúče vodičom rozvozu, nejdete snáď ani myslieť vážne. Koľko máte prosím Vás rokov, že neviete, že vodiči áut ranných rozvozov majú kľúče od prevádzok, prípadne kódy od bezpečnostných systemov, aby vedeli ráno tovar vyložiť a naložiť prázdne prepravky alebo obaly, ktoré boli deň predtým dovezené, keď dávate takéto otázky? Ja žasnem ako dokážete otravovať Jednotu a mestský úrad s jednou a tou istou vecou dookola a o ostatných píšete, že sú kverulanti a sťažovatelia lrito by ste chronická sťažovateľka. Na záver len dodám, že si myslíte o mne, čo len chcete.

Pekný deň
24. máj 2022

Marianna

Miroslav Krajčík, evidentne ste stratili kontakt s realitou. Vašim reakciám sa hovorí "trafená hus zagágala" ... hoďte sa o zem aj trikrát. Vaše správanie je neadekvátne, vypisujete samé bludy ... dovidenia.
24. máj 2022

Miroslav Krajčík

Otravujete tu s niečím, čo bolo vyriešené ale moje reakcie sú neadekvátne. Veď popíšte a povyprávakte si čo len chcete. Ja sa aspoň nehanbím za svoje názory a komentáre a vystupujem s celým menom. A ľuďom ako ty mirec, ktorý uráža pomaly každého, budem tykať bez výčitiek.
25. máj 2022

Marianna

Ďalší arogantný, agresívny chuligán, prišiel túto noc o cca 0:25, vozidlo nechal naštartované, svetlá rozsvietené, trieskal naschvál ako vandal! Presťahujte si túto prevádzku pred vlastné obydlia a užívajte "Rock & roll" každú noc ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania