Vápenická ulica-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Dávid 12. januára 2021

Dobrý deň,
Som majiteľom garáže za GEWISOM, kde dochádza k častému vandalizmu (sprajery, odpadky) . Chcel by som požiadať mesto či je možne tam umiestniť 2-3 stĺpy verejného osvetlenia a tak zvýšiť bezpečnosť a kvalitu občanov mesta Prievidza.
Ďakujem

13. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Odpoveď zabezpečí TSMPD.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
13. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na charakter objektov, prítomnosť inžinierskych sieti a vysokými nákladmi neuvažujeme s realizáciou osvetlenia predmetných garáži.

Mgr. Katarína Pavličková
TSMPD
13. január 2021

Dávid

Dobrý deň, jedna lampa tam je, ale uličký garáži su 4, aky je problem tam dať 3 stlpy? Charakter objektov , že si tam ludia parkuju auta, motorky a ine veci su nepodstatne? Obyvatelia mesta Prievidza tam maju svoj majetok, kedze parkovacich miest na sidliskach je malo... Kde sa mozem obratiť na dalši dopyt/stažnosť?
13. január 2021

Ján

Vedenie by muselo ist zemou. Vykopove prace...
14. január 2021

Dávid

Mesto Prievidza tam vlastni pozemok a pripojky su kusok, nevidim v tom problem aby sa spravilo nieco na useku par 10tok metrov...
15. január 2021

Ivan

charakter objektov? su to garaze za ktore ludia PLATIA DANE predsa, to iste plati aj pre garaze v lokalite pod skalkou
15. január 2021

Dávid

Treba napisat spoločnú žiadosť na mesto, alebo ist za pani primatorkou ?
18. január 2021

Ivan

david ked pod skalkou zosunulo podu na cestu ktora ide pri nitratex tak to odhrnuli ale smerom dole na cesru pri garaze tam to z casri zliezlo, tam nikto anilen nebol kosit prijazdovu cestu tak neviem ci to pomoze
18. január 2021

Dávid

otras taketo mesto...treba napisat aby sa nevyhovarali ze o tom nevedeli...
20. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
TSMPD s.r.o. Prievidza v zmysle komisionárskej zmluvy s mestom Prievidza má povinnosť zabezpečovať prevádzku a údržbu existujúceho verejného osvetlenia. O rozšírení verejného osvetlenia t.j. o novej investícii rozhoduje výlučne mesto Prievidza po schválení finančných prostriedkov v aktuálnom rozpočte.

Po schválení finančných prostriedkov mestským zastupiteľstvom na realizáciu stavby je možné pristúpiť k návrhu projektového riešenia, ktorý musí byť vypracovaný v súlade s príslušnými zákonnými predpismi a normami. V žiadnom prípade nie je možné požiadavku riešiť živelne – osadením 2-3 stĺpov so svetelnými bodmi.

Legislatívnym odsúhlasením projektu dotknutými orgánmi a organizáciami je možné v zmysle stavebného zákona stavbu povoliť. Po zrealizovaní a odsúhlasení príslušnými predpismi sa stavba zaradí do majetku mesta Prievidza.

Mgr. Katarína Pavličková
TSMPD
20. január 2021

Dávid

Dobrý deň p. Mgr. Pavličková, a viete nám povedať či niečo taketo pre svojich obyvateloľ mesta planujete? Nejde o 1-2 obyvateľov ,ale o stovku a mozno viac , ktorí vlastnia garaze a maju tam svoj majetok.
Ď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania