Ulica za depom-parkovanie-nevyznačené miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Tony 16. marca 2021

Na Ulici za depom sa nachádza na mestskej parcele č. C3796/8 parkovisko, na ktoré upozorňuje aj zvislé dopravné značenie na Bojnickej ceste a aj na Ulici za depom. Väčšina vyznačených parkovacích miest je však vyhradená. Prvé miesta pre zákazníkov predajne Fructop a tento týždeň pribudli na veľkej časti ostatných miest tabuľky s uvedenými konkrétnymi EVČ. Parkovanie je teda poväčšinou možné len popri chodníku, kde ale nie sú vodorovným dopravným značením vyznačené parkovacie miesta a tieto vozidlá stojace v mieste výjazdu často sťažujú, prípadne aj znemožňujú výjazd z parkoviska hlavne pre širšie vozidlá ako napr. dodávky. Bolo by možné dopravným značením vymedziť priestor na parkovanie popri chodníku tak, aby bol možný bezproblémový výjazd z parkoviska?

17. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Odpoveď zabezpečí referát dopravy.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
26. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

projekt dopravného značenia parkovacích miest je momentálne v štádiu prípravy. Po ukončení projektových prác a štandardnom legislatívnom schválení budú tieto parkovacie miesta vyznačené.
Čo sa týka priľahlých tabuliek EČV, tie nie sú dopravným značením, to zn., že vodiči vozidiel nie sú povinný ich rešpektovať.
Kedy? máj 2024

referát dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania