Nábrežná ulica-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Jozef 28. apríla 2021

Dobrý deň, chcem sa len spýtať či mesto plánuje vybudovať ,,skutočnú cyklotrasu,, ktorá by spojila Prievidzu s okolitými obcami (Nováky, Partizánske, Pravno, Handlová a pod.), alebo sa len bude chváliť chodníkom cez kúsok mesta (ktorý nie sú schopný potiahnuť ani len na Kopanice) po ktorom chodia pospolu chodci, cyklisti a korčuliari. Ďakujem za odpoveď.

29. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Odpoveď zabezpečí referát pre projekty a investície.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
03. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súčasnosti je vybudovaná I. etapa cyklotrasy, ktorá prepája mesto Prievidza s mestom Bojnice. Primárne slúži na prepravu obyvateľov do priemyselných zón, kde sa nachádzajú strategický zamestnávatelia, do škôl ako aj do častí s bohatou občianskou vybavenosťou (nákupné centrá, športoviská, sídliská).

V nadväznosti na prvú etapu má mesto Prievidza pripravený základný návrh riešenia aj II. etapy cyklotrasy, ktorej samotná realizácia je však závislá od podmienok stanovených príslušnými normami, predpismi pre navrhovanie cyklochodníkov, podmienok stanovených jednotlivými dotknutými orgánmi a správcami inžinierskych sietí, majetko-právnymi pomermi so zohľadnením súčasných priestorových možností v danom území.

Mesto rieši cyklotrasu v rámci svojich kompetencií iba na území mesta. Prepojenie jednotlivých miest je zámerom Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Oddelenie výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania