Ulica Ľ. Ondrejova-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Brano 07. mája 2021

Dobry den. Pred nedavnom som poukazoval na problem na ulici Ľ.Ondrejova a nikto z kompetentnych nereagoval. O osadeni nezmyselneho zabradlia tam dochadza k nebezpecnym situaciam. Aj vcera som bol svedkom toho,ako autobus skoro zrazil starsiu pani. Ludia tam chodili, chodia a aj budu chodit cez cestu. S tym proste nic neurobite. Ale odstranenie tych betonovych kvetinavov a na ich miesto osadenie zabradlia bola chyba a doslova nezmysel. Ked tam nebolo zabradlie, tak ludia mohli ostat stat v tom priestore. Takto su priamo v krizovatke a ba ceste a sposobuju velke problemy. Dajte to povovidneho stavu pokym sa nestane nieco zle a potom budete hladat vinnika

07. máj 2021

Pavol Ruják

Ľudia tam majú priechod pre chodcov, kvôli ktorému musia vodiči znižovať rýchlosť na 30 km/hod. Chodci by mali používať existujúci priechod pre chodcov a nie behať krížom-krážom cez cestu kade sa im zachce (potom by im nevadilo ani osadenie zábradlia - ktoré je osadené práve preto, aby títo neukáznení jednotlivci nechodili mimo priechodu cez frekventovanú cestu...)
Že nikto z kompetentných nereagoval - ani sa v tomto prípade im nečudujem !!!
07. máj 2021

Brano

Ano, mas svojim sposobom pravdu. Ale poloz si otazku... Si v strede tej ulice na chodniku a chces ist na druhu stranu cesty. Chces mi povedat, ze by si isiel 100 metrov aby si presiel po priechode pre chodcov a potom dalsich 100 metrov aby si bol na mieste kde chces byt? Ak odpovies ze ano, tak ti neuverim. Tiez som vodic a taktiez ma to hneva, ked sa ludia motaju po ceste a priamo po krizovatke. Ale toto zabradlie co tam osadili nebolo vobec dobre riesenie. Aj ked v minulosti ludia tiez chodili cez cestu , tak verzia bez toho zabradlia bola rozhodne lepsia... Aj pre chodcov, aj pre motoristov.
07. máj 2021

Pavol Ruják

Možno ešte jeden priechod by pomohol, ale iba vtedy keď by ľudia po tých priechodoch aj prechádzali... Ako šoféra ma hnevá že musím spomaľovať kvôli priechodovemu vyvýšenému pásu na ktorom málokto prechádza, ale ľudia chodia krížom-krážom cez cestu.
08. máj 2021

Miroslav Krajčík

Ja som na toto už reagoval pri predošlom podnete a nemá zmysel sa opakovať. Či dôchodca alebo ponáhľajúci sa človek, či len "rebel" ma používať priechod pre chodcov, ktorý tam je vybudovaný. Tak to potom vyzerá, že si ľudia chodia kade chcú. Krížom cez cesty, cez koľajnice...
13. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Zábradlie sa osádzalo na základe požiadavky poslanca VVO č. III Bc. Gigaca. Hlavným zámerom bolo zvýšenie bezpečnosti a predchádzanie kolízií chodcov s automobilmi.

Oddelenie výstavby
14. máj 2021

Brano

No ale ten zamer vobec nevysiel. Uz to pochopte, ze ludi a ich spravanie a navyky len tak nezmenite a cele toto zabradlie je totalne kontraproduktivne. A zaujimalo by ma, ci staci aby si nejaky poslaneček dal nejaku poziadavku a hned sa mu vyhovie?? Nemalo by sa k danej problematike vyjadrit patricne oddelenie MsU, respektive dopeavny inspektorat?
Pretoze ti ludia tam nadalej chodia, akurat ze teraz cez krizovatku. Tak mi uz niekto vysvetlite, aky to ma cele zmysel?!
23. máj 2021

milan

na podnet poslancov sa na na roznych miestach mesta,robia nezmyselne veci..napr.sa zjednosmernia ulice..bez akehokolvek zdraveho usudku.totizto poslanci si dohadzuju ksefty,pre svojich znamich..aj tak vela ludi nedodrzuje ziadne znacky.napr.na ul.rudnaja..pribudlo cca 12 znaciek...skuste hadat,kolko stoji jedna znacka.a zabradlie na jednosmerkach..tiez nepozvaral poslanec vo svojom volne.
18. december 2021

Brano

Ulica Ľ. Ondrejova-stĺpik-nadbytočný

Dobry den.
Ked som uz taky rozpísaný, tak este jeden podnet, ktory tu uz raz bol. Pred istym casom na ulici L.Onrejova oproti Jednote osadilo v strede cesty zabradlie. Predtym tam boli betónové kvetinace. Bol sa uz niekto z kompetentnych pozriet, co to osadenie zabradlia sposobilo?? Predtym ludia pri prechadzani cesty ostali stat pri tych kvetinacoch a boli relativne v bezpeci a teraz..? Prechadzaju a stoja priamo v krizovatke oproti ulici J.Fandlyho. Ano, nieje tam priechod pre chodcov, ale ti ludia tam tu cestu prechadzat jednoducho budu. Viete kolkokrat som uz bol svedkom takmer koliznej situacie? Je len otazka casu, kedy sa tam stane dopravna nehoda a niekomu sa nieco stane. Dajte to zabradlie prec, lebo tam dojde k nestastiu... Ak neverite, tak sa treba ist presvedcit na vlastne oci.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania