Na karasiny-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Pavol Ruják 03. júna 2021

Mesto Prievidza nekosí trávnaté plochy v rozpore s platným nariadením, v ktorom je uložené majiteľovi pozemkov v meste pravidelne kosiť trávnaté plochy. Vo vysokej tráve a burine sa premnožujú kliešte a tiež vysoký porast bráni potrebnému výhľadu vodičom motorových vozidiel. Nepokosené sú ulice v časti mesta Kopanice - Prievidza V. (Sever) a to : Nad Terasami, Na Karasiny, ale tiež Novackého, Clementisa. fotografie sú z križovatky ulíc Na Karasiny - Nad Terasami a z ulice Nad Terasami (systém mi neumožnil viac fotografií vložiť, pre veľkosť súborov), ale zarastené, zaburinené je prakticky úplne celé mesto.

03. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko poskytne TSMPD.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
25. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, kosenie mestských trávnatých pozemkov v meste Prievidza o celkovej rozlohe 192ha (sídlisko Píly, Stred a Mladež, Dlhá ul., Čierne mesto, Žabník, Zapotôčky, Necpaly a Kopanice) začalo dňa 26.4.2021 na sídlisku Píly (od ul. Murgaša). Klimatické podmienky s mesiaci apríl – máj , daždivé počasie a podmočený terén komplikovali výjazd kosačiek do terénu, čo spôsobilo sklz v harmonograme kosenia. Následne teplé vlhké počasie spôsobilo enormný nárast trávy. Vzhľadom k uvedenému sme museli pristúpiť ku koseniu trávy so zberom trávy do zberných košov čim sa kosenie spomaľuje.

Momentálne sme zahájili druhú kosbu, začali sme na sídlisku Píly a postupne sa bude pokračovať v jednotlivých lokalitách v tomto poradí : Stred a Mladež, Dlhá ul., Čierne mesto, Žabník, Zapotôčky, Necpaly a Kopanice

Za pochopenie a trpezlivosť ďakujeme

Mgr. Katarína Pavličková

TSMPD s.r.o.
26. júl 2021

Pavol Ruják

A podnet zostal opäť nevyriešený...
19. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, predmetná lokalita bola kosená spoločnosťou TSMPD s.r.o. v priebehu 30 KT.

S pozdravom

Katarína Pavličková
TSMPD s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania