Zapotôčky - strecha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Katarína 25. augusta 2014

Na budove bývalej výmenníkovej stanice sa hromadí obrovské množstvo vody. Začínajú prakať obvodové múry. V okolí sa hrajú deti. Začne sa to riešiť skôr, alebo až keď sa niečo stane?

25. august 2014

...

Všetko je v poriadku, ide o tzv. vodozádržnú strechu, iba vďaka takýmto stavbám dokážeme v meste odvrátiť hrozbu ničivých povodní :) Každopádne, vlastníkom budovy je mesto a o budovu sa príkladne stará.
27. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stavba súpisné číslo 30959 na parcele 5049/1 je výmenníková stanica č.16 a je v majetku mesta.
Neviem momentálne povedať, či stav, ktorý popisuje autorka podnetu je stavom ohrozujúcim okolie ako aj samotnú stavbu. Vychádzam z toho, že ide o klasické dimenzovanie a realizáciu stavby, ktoré sa používa aj v súčasnosti. Takéto riešenie striech nie je ničím výnimočným aj v súčasnom riešení stavieb. Avšak vec preveríme cez technikov mestskej spoločnosti Správa majetku mesta Prievidza, ktorá spravuje mestský majetok.


Michal Ďureje - hovorca mesta
27. august 2014

Peter

To sa mi snáď sníva. Hovorca mesta je zrejme naozaj presvedčený, že kompletne zatopená strecha kvôli upchatým odtokovým rúram je niečo úplne bežné a normálne. Táto odpoveď je suverénným víťazom v kategórii najväčších bludov poskytnutých samosprávou.
29. august 2014

...

Niečo strašné!
30. august 2014

Ján

absolútna nekompetentnost
03. september 2014

Katarína

Keďže mi nechcú opakovane pridať aktualizáciu, aktualizujem takto:
Tento problém je v riešení už cez rok, keď sme ako majitelia okolitych bytov podpisovali žiadosť. Doteraz sa nič neurobili.
03. september 2014

Odpoveď samosprávy

Predmetná výmenníková stanica je už dlhší čas ponúknutá na prenájom, statika budovy je po kontrole v poriadku. Strechu predpokladáme bude opravovať nový nájomca.

Ján Dobrovodský
konateľ spoločnosti
Správa majetku mesta Prievidza, s.r.o.
04. september 2014

Faker

Demencia správcu budovy nemá obdoby. Oni nedokážu spraviť úplne primitívne vyčistenie odtokových rúr zo stechy, namiesto toho tú píšu samé drísty. Bravó.
04. september 2014

Odpoveď samosprávy

V najbližších dňoch zamestnanec spoločnosti SMMP vyčistí odtokovú rúru, je možné, že je zanesená a preto voda neodteká.

Ján Dobrovodský
konateľ spoločnosti
Správa majetku mesta Prievidza, s.r.o.
10. september 2014

Nespokojny Zapotockar

Uf tak ta prva Dobrovodskeho odpoved ma uplne dostala : ze opravovat strechu bude novy najomca - a co ked sa najomca nenajde? Nechame to zatopene a v zime z toho bude verejne klzisko? Esteze mu niekto poklepkal po cele a povedal, ze staci vycistit odvodnovaciu ruru. Tu je opat vidno neschopnost riaditela spravy majetku mesta. Co sa tyka odpovede hovorcu, akoze trosku pohnut rozumom tiez nezaskodi. Dimenzovanie a realizacia stavby je v poriadku, ale jej udrzba je totalne zanedbana! A opat sme pri tej sprave majetku mesta.
20. október 2014

Odpoveď samosprávy

Žľaby na výmeničke sú vyčistené.
Podnet vyriešený.

Ján Dobrovodský
konateľ spoločnosti
Správa majetku mesta Prievidza, s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania